Yahoo Finance интегрираше тргување со Биткоин, Ethereum и Litecoin

Yahoo Finance интегрираше тргување со Биткоин (BTC), Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC) на својата платформа.

Додека статистичките податоци се достапни на платформата за други дигитални валути како Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC) или EOS, во моментов нема опции за нивно купување и продавање.

Овој развој предизвика некои од крипто-заедниците да изјават дека тоа е важен чекор напред за усвојување на крипто. Крипто ентузијастот и основач на Morgan Creek Digital, Антони Помплијано напиша на Twitter:

BTC продолжува да тргува блиску до цена од 7.000 долари, според индексот на Cointelegrapgh за цената на Биткоин, откако помина низ прагот од 7.000 американски долари на 28-ми август. Од прес-време, водечката криптовалута тргува со околу 7.043 долари.

ETH тргува со околу 290 долари од прес-време, намален за 1,36 отсто во текот на последните 24 часа, гледајќи ја незначително промената на цените на денот. Завчера, на 28 август, ETH го забележа првиот голем пораст на цените по неодредениот неделен опсег меѓу 270-280 долари.

LTC моментално тргува со околу 62 долари, што е за 1,74 отсто помалку во текот на денот, според CoinMarketCap. Вкупната пазарна капитализација на altcoin-от е скоро 3,6 милијарди долари, додека обемот на тргување во текот на изминатите 24 часа изнесуваше околу 222 милиони долари.

Во март, Јапонскиот огранок на интернет-гигантот Yahoo соопшти дека ќе отвори платформа за крипто-размена “во април 2019-та година или подоцна”. Yahoo Јапонија ќе купи 40 отсто од BitarG Exchange Tokyo во април и веднаш испрати директори за да ги постават темелите за платформата да биде лансирана една година подоцна.

Leave a comment