Bitcoin анализа 01.08.2018

Понекогаш за да добиеме подобра перспектива на работите, ние едноставно мораме да го смениме начинот на кој ги гледаме нештата. Во оваа анализа ќе прикажеме 4-часовен и едно дневен дијаграм со цел да добиеме поголема перспектива на ценовна акција и за да се увериме дека ги гледаме вистинските работи што се случуваат.

Пред да почнеме со анализите, мала напомена: ние не сме тука за да бидеме во право, ниту за да грешиме. Преку овие анализи едноставно ја даваме нашата перспектива за тоа како гледаме на нештата. Постојат 2 инвестиции кои никогаш не треба да жалам. Првата воопшто не е инвестиција, а втората е инвестицијата на времето.

Во крипто-тргување, брокерот мора секогаш да гледате на сите можни варијани и да имате флексибилен пристап. Не секогаш треба да се држиме до работите што ги гледате или сакате да ги видите. Постои голема разлика. На крајот од денот, вашиот џеб ќе ја покаже разликата. Затоа секогаш треба да ги менуваме нивоата на поддршка и отпор на нашите анализи. Мојата поента овде е дека секогаш треба да ги ре-евалуираме работите во однос на ситуацијата откако сме ја направиле првата анализа. Доколку не правиме ре-евалуација, работите може да се променат иако свесно гледаме што се случува и тогаш вредноста на портфолиото би ни каже што навистина се случило во материјална форма.

За анализата, Биткоин моментално се тргува околу 7600 и изгледа како да допрено дното засега. Сепак, со оглед на сигналите на анализата, во наредните 24-48 часа можеме да очекуваме цената да падне до околу 7200 и да се стабилизира во тој опсег, а потоа можеме да очекуваме движење нагоре на alt coin-ите. Генерално сум позитувен околу движењето на цената на Биткоинот во периодов што претстои.

Каде мислите дека цената се движи? Остави коментар и да ги споделиме нашите мисли!

Bitcoin (Биткоин) анализа на 4 часовна скала

Bitcoin (Биткоин) анализа на 1 дневна скала

 

Leave a comment