Pornhub ги додаде Tron и ZenCash како крипто опции за исплата

Популарниот веб-сајт за забава за возрасни Pornhub објави дека ќе прифаќа и други две криптовалути – Tron и ZenCash – како опции за плаќање.

Интеграцијата ја означува првата крипто-игра на веб-сајтот кој во април додаде опција за плаќање со Verge токените. Во вестите од средата, први објавени од Variety, беа потврдени од портпаролот на Pornhub, Крис Џексон. Корисниците на сајтот можат да ги користат криптовалутите за да се претплатат или да платат за содржина за еден или повеќе поврзани веб-сајтови.

Имено, сајтот за забава за возрасни сугерираше дека се обидува да даде поддршка и за други криптовалути.

Кори Прајс, потпретседателот на Pornhub, изјави во едно од соопштенијата:

“Овде во Pornhub, важно ни е да водиме грижа за постојаното менување на начините на плаќање на нашите корисници, и како такво, прифаќање на криптовалутите како еден од тие начини, кој им овозможува на корисниците анонимност и безбедност. Со нетрпение очекуваме да продолжиме да го пополнуваме нашиот арсенал на криптовалути, овозможувајќи им на нашите обожаватели повеќе начини на плаќање од кога и да било порано. Се надеваме дека ние сме претходници на широко распространето усвојување на криптовалути во оваа индустрија.”

Роберт Виглиони, ко-основач на ZenCash, во неговата изјава тврди дека оваа опција за плаќање дава “можност за да се плати за забава за возрасни приватно, без страв од изложеност”.

Tron не беше достапен за коментар во прес-време.

Leave a comment