Neo продолжува да се искачува, продолжувајќи со својот одличен почеток во 2019-та година

Neo ужива втор двоцифрен процент пораст на годината …

Почетокот на годината не беше лош за криптовалутите. Цените се зголемија нагоре, при што Биткоин вети дека ќе поврати некои од загубите што ги доживеа на крајот од 2018-та година. Но, додека Биткоин и Еthereum ги превземаат деловите од медиумските наслови, всушност е Neo тој што ужива одличен почеток на годината.

Altcoin – понекогаш познат и како “Кинески ethereum” – објави уште еден двоцифрен пораст на цените во текот на ноќта, со неговата вредност според графиконот на CryptoCompare порасната за 13% во текот на последните 24 часа. Тоа не е прв пораст на цената за таа големина што ја ужива оваа година. Имаше слична судбина на почетокот на оваа недела. Од своето годишно ниво од 7,62 долари, Neo моментално тргува со 9,71 долари.

Уште повеќе е импресивно кога ќе ни текне дека во средината на декември цената на валутата падна на 5,61 долари. Стапката расте, цената на Neo може да се удвои во рок од еден месец.

Еве ги последните две недели на податоци, од CryptoCompare. Забележете како обемот и понатаму расте во текот на временскиот период …

Од вкупниот волумен во текот на изминатите 24 часа, Neo го престигна Bitcoin Cash за да се искачи до осмото место во првите десет монети. И додека севкупниот тренд на пазарот оваа година расте, ниту една друга монета нема таков почеток на годината во каков Neo во моментов ужива. Трикот сега е да се одржи истиот…

Leave a comment