Libra токенот на Facebook (видео)

Тие не се нарекуваат Zuckerbucks, но Facebook повторно ги откри дигиталните пари. Facebook криптовалутата која ќе биде лансирана на почетокот од следната година е повеќе како PayPal одколку Биткоин – таа е дизајнирана да биде доволно лесна за сите да ја користат. Но, сѐ уште е комплицирано да се разбере, па ова видео ќе се потруди да ви ја објасни на поедноставен начин

Leave a comment