Honeyminer пријавува 50.000 корисници за апликацијата Easy Crypto Mining

Honeyminer, апликација за крипто-фармање која им овозможува на корисниците да заработат биткоин преку своите лаптопи, брзо се стекнува со популарност.

Корисничката база на стартапот се зголеми на речиси 50.000 од нејзиното лансирање во јуни. Една третина од новите клиенти се наоѓаат на пазарите во развој и 5% од Африка, соопшти компанијата.

На каналот Telegram во сопственост на стартапот, еден таков корисник во Кенија одговорил на истражувањето дека тој го користи Honeyminer за да го добие својот прв биткоин stash.

“Имав интерес за биткоин, криптовалути и блокчејн, но никогаш не разбрав што значеа”, напиша корисникот Стивен од Најроби. “Се обидувам да соберам пари за да купам помоќен гејминг конпјутер во иднина, од кој можам да заработам во просек од 3 до 4 долари дневно. Досега сум еден среќен фармач.”

Другите земји во развој со илјадници корисници кои имаат желба за преземање на Honeyminer ги вклучуваат Индија, Индонезија и Филипини, изјави ко-основачот Ноа Џесоп.

Тој изјави:

“Ние се вовлековме во нешто многу поголемо и повеќе интернационално отколку што замислувавме.”

Оваа поплава од корисници докажува дека софтверот за фармање може да работи на компјутери со 1.100 различни типови картички за графичка обработка (GPU), според коосновачот на Honeyminer, Лари Ком. Honeyminer ги претвора наградувањата од фармањето во графички крипти, како што се етер и zcash, во биткоин, а потоа го депонира директно во дигиталните wallets на корисниците.

Ком изјави дека има разновидност на согледувањата на корисници кои се предвидени за GPU фармањето со различни видови на хардвер што е непроценливо. Џесоп рече дека исто така е инспириран од разновидноста на нови фармачи.

“Бев толку погоден од луѓе кои се обидуваат да купат подобра опрема”, рече Џесоп. “Ние доаѓаме кон 10.000 луѓе кои работат на домашни или дури и индустриски тип на апаратури.”

Leave a comment