German Blockchain Week во февруари: Состанок на Европската блокчејна заедница

German Blockchain Week 2019 е серија од средби на заедницата што се случуваат помеѓу 21-ви февруари и 28-ми февруари низ поголемите градови во Германија. Crypto Assets Conference на тој начин ќе делува како централен дел од неделата. Се одвива на 25-ти и 26-ти февруари во Франкфурт.

Ваквите средби во заедницата имаат за цел да ги здружат компаниите, крипто фондовите, акцелераторите, инкубаторите, подружниците и инвеститорите. На настаните, ќе се разгледаат и дискутираат идните потенцијали на блокчејн технологијата и тековните проекти.

Овие настани ќе бидат хостирани и поддржани од големите имиња во индустријата. Тие нудат совршена можност да ги користите деновите пред и по конференцијата Crypto Assets за поврзување и учење.

Конференцијата Crypto Assets е организирана од Франкфуртскиот училишен блокчејн центар заедно со KI decentralized и financial.com. Во Франкфурт ќе дојдат бројни блокчејн експерти – водичи во финансиските центри. Конференцијата вклучува експерти во разни доменит но со посебен фокус на регулациите во Германија и во Европа.

Дирк Булман од Европската централна банка и д-р Мартин Дил од Германската федерална банка се двајца централни банкари на највисоко ниво кои ќе ги претстават своите увиди околу крипто средства и нивното регулирање. Дополнително, Кристоф Крајтерлинг од Германското Федерално тело за финансиско супервизирање (BaFin) ќе биде таму за да разговара за тоа како Германија ќе се справи со крипто средствата во иднина.

Информации за настаните и билетите се наоѓаат на веб-страницата на German Blockchain Week 2019.

Leave a comment