Ether со рекорден највисок дневен обем на тргување во последните 12 месеци

Дневниот обем на тргување за ether на ethereum (ETH) токенот во четвртокот го достигна својот највисок обем на тргување во последните 12 месеци.

24-часовниот обемот на тргување на втората најголема криптовалута беше 850.000 ETH завчера – највисоко ниво од 15-ти септември 2017-та година, според податоците на Bitfinex. Понатаму, сегашниот неделен волумен од 2,9 милиони долари е највисок од средината на декември 2017-та година.

Во меѓувреме, 24-часовниот обем на тргување на сите берзи во моментов изнесува 2,33 милијарди долари, што е највисоко ниво од 18-ти јули годинава, според CoinMarketCap.

Остриот пораст на обемот на тргување покажува дека инвеститорите веројатно наседнале на неодамнешниот пад на ETH под 200 долари. Оттука, закрепнувањето од 13-месечното ниско ниво од 167 до ниво над 200 долари изгледа одржливо.

Понатаму, порастот во обемот на тргување го потврдува  трендот на промената на bearish-to-bullish сигнализиран од техничките графикони.

Од прес-време, ETH тргува со 203 долари, откако вчера порасна за 224 долари.

ETH во средата создаде hammer candle како што се опорави од 13-месечните падови и истото позитивно го проследи во четвртокот, потврдувајќи го bullish hammer candle reversal и bullish relative strength index (RSI).

На неделниот графикон, обемот е на највисоко ниво од декември. Тогаш, крипто-маркетот како целина сведочеше на зголемувањето на обемот, благодарение на порастот на биткоинот на рекордно високо ниво од 20.000 долари.

Гледајќи ја неделната табела, можеме да видиме како цените се шират и во однос на bearish и bullish растечки обем.

Всушност, во поголемиот дел од годината, вкупниот обем на ether остана релативно стабилен со неколку недели во март и јули кога доживеа пониски од нормалните нивоа.

Leave a comment