Encrypgen (DNA) е крипто монетата која ветува

Додека блокчеј технологијата сè уште влегува во почетните фази на усвојување, таа веќе започна со процесот на правење промени во многу индустрии кои постојат со децении. Encrypgen (DNA) се обидува да го направи токму тоа во индустријата за геномни податоци. Компанијата неодамна беше објавена во многу добро напишаната Hackernoon статија која се осврна на тешкотиите, особено на загриженоста околу приватноста, во традиционалниот пристап кон геномното секвенционирање.

Една од најголемите компании вклучени во овој простор е 23andMe. И покрај тоа што компанијата успеа да генерира значително кревање на свеста околу марката на брендот, а навлегувајќи во импресивно партнерство со GlaxoSmithKline, 23andMe се бореше да ја заштити безбедноста на податоците на своите потрошувачи (и преку избор и случајно – што е дури и повеќе вознемирувачки).

Геномските податоци се едни од највредните делови на информации што ги поседуваме. Впрочем, тоа е она од што сме создадени. Ако нашите финансиски информации се украдени, можеме да преземеме активности за решавање на ситуацијата. Но, ако нашите геномски податоци се украдени, не би знаеле како да почнеме да го поправаме тоа. За среќа, најверојатно не мора да се грижиме за тоа да се случи ако нашите податоци се зачувани безбедно со Encrypgen.

Microsoft Стартап

Во ноември 2018-та година, Encrypgen се појави во медиумските наслови најавувајќи го лансирањето на првиот генетски пазар на податоци во светот. Овој пазар, наречен Gene-Chain, е криптографски кодиран ledger која се користи за посредување при пребарување, складирање, купување и продавање на геномски податоци. Иако компанијата е на добар пат да стане лидер во овој простор, никогаш не е на одмет да се објави договор со глобално признати империи, како што е Microsoft.

Само минатата недела, Encrypgen објави дека станува збор за стартап на Microsoft, иако компанијата се уште чека да открие дали е сертифициран или квалификуван стартап. Во секој случај, тоа е многу ветувачки развој.

Microsoft for Startups е иницијатива од 500 милиони долари за да им помогне на стартапите да креираат, развиваат и продаваат софтвер на ниво на претпријатие. Encrypgen ќе има корист од пристап до различни бенефиции кои го вклучуваат следново:

  • Azure cloud кредити во вкупен износ од 25.000 долари
  • Софтверски пристап вклучувајќи претплата за Office 365, Business Premium, Visual Studio Enterprise, and Dynamics 365 продажби и маркетинг поддршка директно од специјализиран тим на Microsoft
  • Приоритет на Microsoft cloud пазарната листа

За мал стартап, како што е Encrypgen, овие ресурси и придобивки треба да бидат непроценливи бидејќи компанијата се обидува да ја преземе индустријата која се бори за позитивни промени.

Објавени партнерства во текот на изминатите 45 дена

Иако вестите од Microsoft се црешата на врвот, Encrypgen е неверојатно зафатен во текот на изминатите два месеци најавувајќи две многу позитивни партнерства.

Првиот дојде во декември, кога Encrypgen објави партнерство со Murrieta Genomics. Со потпишаното ново партнерство, Мurrieta ќе започне со нудење на Gene-Chain во Геномската индустрија за податоци. Murrieta е инкубатор за геномско секвенционирање и како такви, тие имаат интерес во успехот на Encrypgen.

На 16-ти јануари, Encrypgen објави уште еден договор за партнерство, овој пат, со посредство. Viazoi создава wellness програми, кои ги преведуваат биолошките податоци во резултати што можат да имаат големо влијание врз животот на една личност. Овие резултати им помагаат на заинтересираните потрошувачи за нивното лично добро. Тоа е природно партнерство, бидејќи потрошувачите сега можат да купат viazoi тест комплети на Gene-Chain пазарот. Потрошувачите можат да ги користат DNA токените за да ги купат тест единиците кои ја поддржуваат и DNA валутата и растот на пазарот. Тоа навистина е win-win за сите вклучени страни.

DNA токенот успешен во јануари

Со објавувањето на сите добри вести, не е изненадување дека токенот на DNA ја зголеми својата вредност во текот на изминатиот месец. DNA повеќе од двојно се зголеми од почетокот на годината. Тоа е навистина импресивен подвиг, со оглед на тоа што сите останати altcoins остануваат константни на bear пазарот. Додека хакерскиот напад на Cryptopia се покажа како проблем во однос на обемот на тргување, DNA токенот оттогаш е наведен на неколку дополнителни берзи, како што е Bleutrade.

Leave a comment