Electroneum – следната најважна криптовалута во 2019та?

Доаѓаме до крајот на 2018-та година и додека криптовалутите општо имаа турбулентна година, таа во главно беше многу позитивна година за Electroneum и во оваа статија ќе се осврнеме на она што тие го постигнале оваа година и откриваме дел од плановите за наредната година.

Прво, крипто-толеранцијата се редефинирашев целосно. Пред Electroneum немаше криптовалути кои беа дизајнирани од самиот почеток да бидат нашироко и лесно прифатени. Почнавме да ја остваруваме основната цел на Electroneum, која е посвојувањето. Дали знаевте дека Electroneum е најбрзорастечката криптовалута во историјата на светот? Бројот на корисници се зголеми на повеќе од 2 милиони корисници на ЕТN за само една година.

Најголемата (и најдобра) крипто заедница!

Electroneum има направено нешто тука што никогаш не е постигнато на друго место. Имаме огромна заедница на адвокати. Корисници кои се повеќе од само корисници, тие се страсни за тоа што Electroneum се обидува да го направи. Брзо пребарување на Google за која било криптовалута ќе ви најде некои видеа и некои слики, но со ETN има огромно следење на стотици илјади неверојатни луѓе кои помагаат ЕТN да успее. Electroneum има fan art. Размислете за тоа. “Досаден” финансиски производ со fan art! Electroneum и нејзините корисници и поддржувачи почнаа да го менуваат светот.

Досадни статистики?

Поранешниот Британски премиер славно цитираше “Има лаги, проклети лаги и статистика”. Ова секако важи и за крипто пазарот, и алатката за сертифицирана сообраќајна статистика Alexa.com (дел од Аmazon) беше инсталирана на веб сајтот на оваа криптовалута. Тоа покажува статистика за САМО вистински луѓе не и ботови. Не можете да го лажете или претерувате. Дали знаевте дека ако го споредите веб-сообраќајот на сите сајтови на криптовалути – Electroneum е во првите 5. Ако ги погледнете активните броеви на паричниците и вистинските трансакциски броеви на блокчејнот, Electroneum е во првите 10 криптовалути за двете.  Оваа криптовалута постигна многу оваа година, со тоа што стана достапна за секој кој има смартфон.

Еlektroneum води на пазарот

Во 2018-та  тимот позади оваа криптовалута го лансираше системот за инстант плаќање во BETA, и стана првата криптовалута која ќе понуди API за интеграција на плаќања што им овозможува на трговците лесно да прифатат криптовалути за инстант трансакции. Соработуваме и со заедницата за да создадеме приклучоци за лесно плаќање за целиот популарен e-commerce софтвер и од кои лансиравме голем број, вклучувајќи WooCommerce, кој им овозможува на преку 3 милиони WooCommerce сајтови да го прифатат ETN со околу 15 минути работа. Тоа е огромен скок нанапред за криптовалутите. Важни трговци се приклучуваат на одборот оваа година и следната година сме уверени дека ќе видиме огромен бран на нови од нив, откако ќе се решат неколку стратешки области.

Еlectroneum е првата криптовалута која официјално го усвои KYC (know your customer – кој сега официјално оди лајв на 27-ми декември). Како властите на светот почнуваат да прифаќаат и разбираат криптовалути, нашето рано донесување регулаторна рамка е важно за раст. Владите на светот се плашат од криптовалути. Ние со Electroneum им даваме сигурност за да ја прифатат.

Имаме произведено стотици илјади линии на код оваа година. Имаме видено многу проекти кои зборуваат за вреднување на крипто-проектите врз основа на Github Commits (ова е место каде што луѓето го чуваат својот отворен код). Electroneum е различен од повеќето криптовалути. Таа има и блокчејн отворен код во кој секој е добредојден да помогне во неговата работата и затворениот код кој работи во позадина, како што се апликацијата, системот за инстант плаќање и системот за чување на паричникот. Ова се карактеристиките што ја прават Electroneum успешна и со која корпорациите, владите, невладините организации и институциите можат да се чувствуваат удобно.

Светлата иднина на ETN

Оваа година е година на подготовка. Растењето на тимот – имa над 30 вработени со полно работно време и пристап до многу повеќе ресурси со дел од времето.

MWC планира лансирање на две или повеќе големи работи …

Минатата година со тимот на Electroneum присуствувавме на MWC (мобилен светски конгрес) како прв крипто член на GSMA. Следниот февруари повторно ќе присуствуваме со свој штанд, за кој ве уверувам дека до сега никој не направил нешто слично.. Овој пат ќе учествуваме со целосен производ и возбудливи вести.

Планираме да лансираме многу работи на тоа шоу, од кои сите се тајна за сега. Не сакам да откријам што доаѓа – тоа и така е само на неколку месеци и ќе може да видите сами, но тоа сигурно ќе биде основата од која ќе му покажеме на светот на бизнисот колку може да биде корисна криптовалутата.

Лансирање на Apple iOS и Cloud Mining исто така!

Првата недела од јануари ќе биде објавена нашата iOS апликација која вклучува cloud фармање за 100 корисници на BETA. Втората недела ќе ја лансираме за нашите 5000+ корисници на iOS testflight (се уште во BETA) и (предмет на тестирање) кои треба да бидат во Apple Store до крајот на јануари.

Cloud Mining за Android

Cloud фармањето ќе ја направи дистрибуцијата на ЕTN многу попривлечна за целната публика. Иронично, со нивниот хардвер со ниски напојувања и со спорадичен пристап до интернет, корисниците од развиените земји најлесно добиле ЕТN. Тоа се се менува со cloud фармањето, каде што некој со најновите Samsung или iPhone ќе добие иста вредност во ETN како некој со антички смартфон и мал интернет пристап.

Ќе лансираме cloud фармање за Android што е предмет на успешни тестирања на уредите на Apple. Ве уверувам дека ќе биде голем успех и очекуваме да го видиме на Android пред MWC шоуто во февруари.

Блокчејн

Блокчејнот на Monero беше употребен како стабилна база за Electroneum блокчејн кога започнавме. Полека се оддалечувавме од Monero и отстранивме многу од карактеристиките за приватност на Monero во текот на 2018-та година. Во 2019-та ќе видиме уште поголема приватност отстранета, иако имаме намера да ги задржиме stealth адресите, за да се спречи трговците (или било кој друг) да гледаат во вашиот паричник колку ЕТN имате – како што може со Биткоин и Еthereum.

Некои велат дека тимот на Electroneum не правиме ништо посебно поинакво или уникатно со блокчејн делот од нашиот проект, но реалноста е дека ние ја правиме единствената најважна работа со блокчејн – го правиме употреблив во секојдневниот живот.

Купувања со кредитни картички со ETN и Gig Economy

Оваа недела е особено важна недела со неколку нови берзи кои се приклучуваат во сето ова и лансирањето на многу важен дел од нашиот иден систем Gig Economy. Сега можете да купите ETN брзо и едноставно со кредитна картичка на Indacoin (https://www.indacoin.com/en_GB/change/buy-electroneum-with-cardusd).

Ова е важно кога ќе ја започнеме нашата веб-страница на Gig Economy во првиот квартал од 2019-та година, тоа ќе им овозможи на unbanked од светот да се приклучат на глобалната економија кога бараат работа. Ова е една од главните области што ги согледавме за да му помогнеме на светот да ја увиди моќта на криптовалутите, бидејќи луѓето во развиените земји можат да купат дигитални услуги од луѓето од земјите во развој, без никакви бариери.

Бизнисите во развиените нации можат да купат ЕТN со кредитна картичка и да купат развој на софтвер, внес на податоци, виртуелни деловни услуги, дизајн, истражување на податоци, управување со социјалните медиуми и многу, многу повеќе од растечкиот пазар на millennial претприемачи на пазарот во развој. Секој победува. Ќе видиме повеќе од ова во 2019-та година, вклучувајќи систем за е-учење кој им овозможува на оние со дигитални вештини да ги учат другите на далечина, со поттикнати со ETN.

Како што споменав погоре, ова треба да оди лајв веќе во првиот квартал од годината – се обидуваме да биде лајв и за MWC, но не сакаме да го направиме тој датум сигурен за овој проект. Добрата вест е што имаат голем интерес за тоа од перспектива на NGO, па кога ќе биде пуштен, тоа ќе биде навистина моќна сила за овозможување и зајакнување на поединците, но исто така и голем катализатор за растот и прифаќањето на криптовалутите генерално.

Крипто пазарот во 2018та година

Крипто пазарите се многу нови и иако тие често се споредуваат со позрели пазари, како што се пазарите на акции, верувам дека има многу сличности.

Некои луѓе купуваат и продаваат криптовалути врз основа на примена на технички анализи, каде што гледаат патерни во историската цена и волумени за да се обидат да ја предвидат иднината, други купуваат врз основа на моментумот, ефикасно следејќи го стадото, а потоа има вистински проектни верници (познати во индустријата за крипто како hodlers!) кои купиле затоа што веруваат во долгорочната одржливост и идниот успех на проектот.

Пазарите на криптовалути се во голема мера поврзани со биткоин. Кога се движи тој, пазарот се движи, и во моментов тој е скоро целосно управуван од стадото, а не од луѓе кои ја анализираат вредноста.

Стадата се среќни и кога ќе скокнат од гребени, само да се далеку од опасност, па оттука и големите разнишувања (во двата правци на крипто пазарите).

Тимот на Electroneum идентификуваа и создадоа модел за емитувања на блокчејни монети, кој ни овозможува да создадеме глобална можност за маркетинг, која ги наградува корисниците, партнерите и продавачите за нивните дејствија.

Градат производи, решенија и партнерства, наместо само да ги хајпаме што значи дека повеќето луѓе не се свесни за она што навистина е постигнато за толку кратко време.

Нашиот тим е среќен што има значителни односи помеѓу партнерите за дистрибуција, тесно соработувајќи со голем број во текот на планирањето и создавањето на нашиот екосистем.

Во нашата прва година, развивавме, тестиравме и лансиравме многу поширок спектар на производи и придобивки од партнерите отколку што очекувавме.

Зачекоруваме во 2019-та година како портал, со прирачник и пристап кој им овозможува на партнерите, владите и претприемачите да имаат корист од криптовалутите; веќе не е тоа само тргување или акумулација на крипто. Секојдневно го стимулираме континуираното користење во реалниот свет.

Се фокусираме на основите на традиционалниот бизнис, давајќи им на луѓето што сакаат и помагајќи да постигнат финансиско вклучување, создавајќи end to end екосистем за секојдневна употреба на крипто, од кој било и било каде.

Комбинацијата на нашиот екосистем, нашите партнери и обемот на нашата заедница не става во неверојатно силна позиција за да ги постигнеме нашите цели за отворање на светската економија кон секој човек, вклучувајќи ги и 1,8 милијарди unbanked.

Накратко, Electroneum има вистински бизнис зад себе и обезбедува РЕАЛНИ СТВАРИ НА РЕАЛНИ КОРИСНИЦИ (милиони од нив) преку партнерства со други РЕАЛНИ компании. Им даваме вредност и можеме да ги прикажеме идните приливи на приходи врз основа на демонстрираниот раст. Ова се вистински животни деловни работи. Ги познаваме своите корисници и имаме пристап до нив. Ги разбираме во потполност и можеме да прикажеме раст, а тоа е вредно. Листата на разлики продолжува. Погледнете ги метриките на некои од најголемите технолошки “еднорози” и ќе видите дека сите се ценети по бројот на вистински, активни корисници. Единствената причина зошто тие ја имаат таа вредност е затоа што тие можат да комуницираат и да ги монетизираат тие корисници, а тоа е местото каде паралелноста на Electroneum станува очигледна. Ние немаме намера значително да ја монетизираме нашата база на корисници за годините што доаѓаат, но имаме способност да го сториме тоа – и сите бизниси МОРА да имаат прилив на приходи или потенцијални ИДНИ извори на приходи.

Јас верувам во Биткоин, и го гледам како еден вид крипто злато, но бидејќи има толку голем фокус на целосно децентрализирани системи кои не ги знаат своите корисници и ги раководат анонимни фармачи, ќе откриеме дека инвеститорите со вистинска вредност се претпазливи за СИТЕ криптовалути поради погрешен впечаток дека сите се подеднакви.

Се согласувам дека е тешко да се направи купување на Биткоин врз основа на фундаменталности и вредност, бидејќи не е очигледно каде лежи. Ресурсите и верувањето во проектот ме прават hodler, но не можам да ставам “фер цена” на Биткоин. Никој не може.

Криптовалутите се развиваат. Еlectroneum е без двоумење по технички корисен од Биткоин поради неговата брзина, пристапност и способност за скалирање, но тоа не е ДОСТА.

Верувам дека како што еволуираат проектите во РЕАЛНИОТ СВЕТ, ќе ја видите ВРЕДНОСТА како главен двигател на крипто пазарите.

Ако крипто проект е исто така конвенционална компанија со способност да носи профит, да стане поголема и да стане доминантен бренд – ТОГАШ ќе ги видите конвенционалните инвеститори како Ворен Бафет како влегуваат на пазарот.

Се надевам дека нестабилноста на криптовалутите се намалува, бидејќи почнуваат да изгледаат и да се чувствуваат повеќе како редовни компании, со пријателски одделенија за помош, биланси, договорни партнерства и одговорност.

Кога ќе се случи ова? … тоа е веќе започнато …

Ви посакувам на вас и вашето семејство среќни Божиќни и новогодишни празници,

Ричард Елс

Основач и извршен директор, Electroneum.com

Leave a comment