Eдна од големите блокчејн идеи го вклучува проектот за велосипеди кои можат да фармаат крипто додека ги возите

Блокчејн платформа вели дека е прва што ги става сите корисници и учесници на екосистемот на еднакво ниво и ја постави својата визија за тоа како ќе ја развива платформата во наредните месеци и години.

Transcendence го опишува својот блокчејн како open source и кој е децентрализиран и вели дека нуди целосна компатибилност со постојните системи како AmiCloud, складирање на датотеки и споделување на датотеки со помош на интернет, како и indieGO app store.

Компанијата вели дека сака нивната платформа да понуди отворен пазар за девелопери и уметници, давајќи им на креаторите на содржини начин да комуницираат преку децентрализирана услуга за пораки која обезбедува опција за приватна комуникација.

Паричникот за Telos Coin, криптовалутата во сопственост на Transcendence, е ставена на располагање преку осум оперативни системи. Како и Windows, iOS, Mac, Android и Linux, се нуди поддршка за оние кои користат AmigaOS, AROS и morphOS.

Преку онлајн веб-паричникот за Telos, компанијата вели дека корисниците повеќе не треба да ги складираат своите приватни клучеви или да користат офлајн паричник – додавајќи дека трансакциите може да се завршат брзо и лесно. Понатаму, корисниците имаат можност да добиваат исплати за услугите кои ги нудат, а трговците можат да го интегрираат системот TelosPay на нивниот веб сајт, по своја желба.

“Целосно развиена инфраструктура”

Во видео каде што ја објаснуваат својата понуда на потрошувачите, Transcendence изјавија дека нивната Telos Coin е базирана на fork од PIVX технологијата. Клипот додава: “Ниската потрошувачка на енергија во споредба со другите Proof of Work монети значи дека Telos Coin нуди исклучително ниска цена за влез, што значи дека значително се намалува бариерата за влез за корисниците. Секој сега може да ужива во придобивките и безбедноста на блокчејн технологијата и криптовалути.”

Проектот вели дека нивната инфраструктура е полноправна и се заснова на “децентрализиран и демократски peer-to-peer модел”. Transcendence смета дека, во пракса, тоа значи дека ниту еден ентитет нема способност да ја предизвика мрежата да престане да работи – и како резултат на тоа, ова значи дека средствата остануваат безбедни и сигурни во секое време.

Една од главните услуги понудени од проектот е контролната табла каде што корисниците можат да праќаат и примаат монети, да го проверуваат својот биланс и да ги следат тековните девизни курсеви за Telos на едно место. Тимот зад Transcendence вели дека креирањето на добро дизајнирана и лесна контролна табла е приоритет.

Следни фази

Во својата бела книга, Transcendence, исто така, постави серија проекти каде што корисниците ќе можат да го користат Telos Coin како начин  на плаќање. Меѓу нив е ProfitCycle, концепт кој им овозможува на крипто ентузијастите да ја фармаат валутата додека ги возат своите велосипеди во секојдневниот живот. Една апликација служи како паричник, систем за навигација и центар за комуникација со заедницата – насочување на корисникот до места каде што можат да го трошат своето крипто. Power banks се користат за напојување на технологијата позади ProfitCycle, а исто така им овозможува на велосипедистите да го држат својот мобилен телефон наполнет додека се движат. Кога ќе започне производството, корисниците ќе имаат можност да купат комплет кој би го приспособиле својот постоен велосипед или да купат сосема нов кој е опремен со технологијата.

Во меѓувреме, CryptoMages е игра со trading cards, која е ќе биде лансирана на Transcendence блокчејнот. Како и месечните онлајн конкурси и глобалниот систем за рангирање, проектот има планови за ослободување на физички шпилови за картите што играчите би можеле да ги користат за складирање на Telos Coin во реалниот свет.

Transcendence е замислата на Паскал Папара, а Telos Coin веќе е на листата на пет берзи – вклучувајќи ги и Graviex, SouthXchange и BiteBTC.

Leave a comment