Coinbase Earn сега им овозможува на корисниците во 100+ земји да го заработат својот дел од 100 милиони долари во криптовалути

Почнувајќи од денес, корисниците во повеќе од 100 земји може да почнат да заработуваат криптовалути со завршување на образовните задачи на coinbase.com/earn.

Воведен во 2018-та година, Coinbase Earn им овозможува на корисниците на Coinbase да заработат крипто при одговарање на квизови, завршување на задачи и пробување на нови децентрализирани протоколи. Издавачите на средства исто така користат Coinbase Earn да ги научат луѓето како да ги користат нивните нови криптовалути и блокчејн проекти. Можностите за заработка во моментов се достапни за  Stellar Lumens (XLM), ZCash (ZEC), Basic Attention Token (BAT) и 0x (ZRX), а многу повеќе доаѓаат наскоро.

Од денес, Coinbase Earn е отворено за многу поголем број на корисници. Поточно, корисниците од САД, Велика Британија, многу земји во ЕУ (Белгија, Швајцарија, Данска, Ирска, Германија, Исланд, Луксембург, Холандија, Норвешка, Шведска), Канада, Сингапур, Австралија, Хонг Конг, Нов Зеланд , Јужна Кореја и Тајван сега можат да се пријават на Coinbase и да почнат да заработуваат веднаш по верификација на својата идентификација и исполнување на критериумите за стекнување право на учество. Корисниците во други земји каде што е достапен Coinbase може да бидат верификувани и потоа да се приклучат на листа за чекање за да станат подобни за Coinbase Earn. За да ја видите комплетната листа на критериуми за учество, кликнете овде.

Образложението на Coinbase Earn е дека, како што напредуваат од фармање криптовалути до купување па се до нивна заработка, отвараат нови можности за луѓето да научат за блокчејната технологија. Со оваа меѓународна експанзија, секој со смартфон во земјаво која Coinbase Earn е поддржан, сега може да заработи крипто, додека тие учат за истото, само со едноставно поставување на бесплатен Coinbase акаунт. Ова значи дека повеќе од милиони луѓе сега имаат сигурен, безбеден и лесен мост кон криптоекономијата – дури и ако немаат кредитна картичка или банкарска сметка со која можат да се купат криптовалути.

За да започнете да заработувате крипто, проверете ја страницата на Coinbase Earn, coinbase.com/earn/stellar.

Leave a comment