Coinbase сега поддржува тргување со Tezos онлајн и на своите апликации

Една од главните крипто берзи Coinbase, објави дека сега поддржува трговија со Tezos (XTZ) на својот сајт, како и на Android и iOS верзии на Coinbase апликацијата.

Проширена листа на Coinbase Pro

Coinbase го објави новиот развој во официјален пост на 8-ми август. Веста доаѓа само неколку дена откако Coinbase Pro започна тргување со XTZ на 5-ти август. Таа објава предизвика голем пораст на цената на XTZ во тоа време.

Според CoinMarketCap, цената на Tezos се зголеми за 11,9% од прес време, што причината за тоа може да биде оваа нова објава.

Според изјавата, корисниците на Coinbase ќе можат слободно да купуваат, продаваат, конвертираат, испраќаат, примаат или чуваат XTZ, со исклучок на клиенти со седиште во државата Њујорк, за што се покажа како главно место за крипто парници.

Додека Coinbase Pro се рекламира како платформа наменета за професионални трговци, самата Coinbase привлекува поширока публика.

Проширување кон други опции

Исто така, на 5-ти август, Coinbase објави дека истражува поддршка за осум други дигитални средства, вклучувајќи ги Algorand (ALGO), Cosmos (ATOM), Dash (DASH), Decred (DCR), Matic (MATIC), Harmony (ONE), Ontology (ONT) и Waves (WAVES). Во тоа време, Coinbase беше внимателен да не гарантира идна поддршка за кое било од наведените средства во која било држава.

Leave a comment