Голем Kинески универзитет започнува блокчејн истражувачки центар

Еден од најселективните универзитети во Кина, Универзитетот Фудан, отвори блокчејн истражувачки центар, според соопштението објавено на 15-ти февруари. Според…

Што е ICO?

Ако постоеше еден збор на усните на сите што работат во финансии минатата година, тоа е “криптовалути”. Ако ви…

Најголемата компанија за телекомуникации во Јужна Кореја ќе развива локална криптовалута

Водечката компанија за телекомуникации во Јужна Кореја, KT Corporation, е избрана за развивање локална криптовалута во Јужнокорејскиот град Гимпо,…

Луксембург го усвои нацрт-законот за блокчејн

Луксембуршките пратеници го усвоија нацрт-законот 7363, олеснувајќи ја употребата на блокчејн технологијата во финансиските услуги, според официјалното соопштение објавено…

Поштенскaта служба во Лихтенштајн ќе понуди услуги за крипто размена на физички локации

Liechtensteinische Post AG, официјална поштенска служба во земјата, планира да понуди услуги за размена на криптовалути на нивните физички…