Ирски универзитет ќе нуди блокчејн мастер студии по новото партнерство

Dublin City University соработуваше со технолошката мрежна компанија Technology Ireland ICT Skillnet да се создаде првата мастер програма во…

Голем Kинески универзитет започнува блокчејн истражувачки центар

Еден од најселективните универзитети во Кина, Универзитетот Фудан, отвори блокчејн истражувачки центар, според соопштението објавено на 15-ти февруари. Според…

Институт за децентрализирана економија беше лансиран во Велика Британија за да ги проучува блокчејн економските системи

Институтот за децентрализирана економија (IDE) беше отворен во Лондон, Велика Британија на 14-ти февруари, според соопштението за печатот. Тој…

Ripple и важен универзитет во Пекинг лансираат стартап за блокчејн истражувачка стипендија

Еден од најголемите Кинески истражувачки универзитети започна со научно-истражувачка стипендија со поддршка од Ripple, според соопштението за печатот објавено…