Најголемата компанија за телекомуникации во Јужна Кореја ќе развива локална криптовалута

Водечката компанија за телекомуникации во Јужна Кореја, KT Corporation, е избрана за развивање локална криптовалута во Јужнокорејскиот град Гимпо,…

Поштенскaта служба во Лихтенштајн ќе понуди услуги за крипто размена на физички локации

Liechtensteinische Post AG, официјална поштенска служба во земјата, планира да понуди услуги за размена на криптовалути на нивните физички…