Најголемата компанија за телекомуникации во Јужна Кореја ќе развива локална криптовалута

Водечката компанија за телекомуникации во Јужна Кореја, KT Corporation, е избрана за развивање локална криптовалута во Јужнокорејскиот град Гимпо,…

Луксембург го усвои нацрт-законот за блокчејн

Луксембуршките пратеници го усвоија нацрт-законот 7363, олеснувајќи ја употребата на блокчејн технологијата во финансиските услуги, според официјалното соопштение објавено…

Поштенскaта служба во Лихтенштајн ќе понуди услуги за крипто размена на физички локации

Liechtensteinische Post AG, официјална поштенска служба во земјата, планира да понуди услуги за размена на криптовалути на нивните физички…

Шпански регион дава 13 милиони долари за развој на “Индустрија 4.0” технологии, вклучувајќи блокчејн

Владата на Шпанската автономна заедница Арагон, одвои повеќе од 12 милиони евра за развој на “Индустрија 4.0”, која вклучува…

Институт за децентрализирана економија беше лансиран во Велика Британија за да ги проучува блокчејн економските системи

Институтот за децентрализирана економија (IDE) беше отворен во Лондон, Велика Британија на 14-ти февруари, според соопштението за печатот. Тој…

Основачот на Overstock: блокчејн може да направи владите да не може да се поткупат

Основачот и извршниот директор на трговскиот гигант “Overstock.com” Патрик Бирн, вели дека блокчејнот може да ја направи владата “суперефикасна…

Русија: фирма за испорака на стоки ќе употребува блокчејн во пристанишната логистика

Руската транспортна логистичка компанија Infotech Baltika ќе развие систем базиран на блокчејн на пристаништата во кои работи, објави Рускиот…

IBM партнерство користи блокчејн, IoT за борба против сушата во Калифорнија

Во соопштението за печатот објавено на 8-ми февруари, во Калифорнија, е во тек колаборативен проект на IBM кој користи…

Ripple ја проширува Универзитетската блокчејн иницијатива со партнери во САД, Кина и Сингапур

Ripple ги објави најновите партнери во својата глобална Универзитетска блокчејн истражувачка иницијатива (UBRI), во кои спаѓаат универзитетите во САД,…