10 глобални претпријатија кои планираат да издадат свои криптовалути

Зголемената популарност на криптовалутите доведе до револуција во индустријата за дигитални валути. Претпријатијата што беа од некрипто потекло сега…

Како да станете блокчејн девелопер

Искусните блокчејн девелопери се редок луксуз, исто толку скапоцени како и биткоините што постојат на дистрибуираните ledgers што тие…

Новата генерација на блокчејн социјални медиуми

Апликација за социјални медиуми „ги наградува корисниците за нивното време и креативност“ поминато на интернет содржини. Тимот соопшти дека…

10 блокчејн идеи што можат да го променат светот

Блокчејн технологијата се покажа како одличен изум откако беше воведена пред околу една деценија. Оттогаш, поддржува неколку пронајдоци што…

Mastercard креира тим кој ќе развива проекти за крипто и паричници

Гигантот за плаќања Mastercard бара да ангажира голем број блокчејн професионалци, вклучително и неколку сениор на повисоки позиции, во…

Усвојувањето на блокчејн започна со авиокомпаниите и воздухопловната индустрија

Во ера во која фаќањето лет е полесно отколку изнајмување на автомобил, а проценето е дека 40 милиони летови…