BNB токенот на Binance ја достигна својата највисока Биткоин вредност

Binance монетата (BNB), токен што го издава најголемата крипто берза во светот по обем на трговија Binance, ги прошири своите неодамнешни придобивки за да постави ново севкупно високо ниво на Биткоин вредност.

Од прес-време, BNB тргува на 0,002619 BTC (9,60 долари), но претходно достигна 0,002688 во понеделникот – највисоката цена на криптовалутата во целата една и пол годишна историја, според податоците на Binance.

Binance првпат го стави BNB за тргување на 14-ти јули 2017-та година, а токенот достигнал речиси 9.600 проценти враќање на инвестицијата од нејзината ICO во декември 2017-та со цена од 0,10 долари.

Во исто време, BNB се уште има многу пат пред да се приближи до својата највисока вредност во долари. Тековните бројки претставуваат пад од 58 отсто од вредноста на BNB во САД од 22,48 долари постигната на 12-ти јануари 2018-та година, покажуваат податоците од OnchainFX.

Како што може да се види во табелата подолу, BNB значително имаше најдобар перформанс на пазарот и дури и подобар од највредната криптовалута во светот и лидер на крипто пазарот биткоин, во текот на изминатите 90 дена, вклучувајќи го и порастот од 35 отсто во изминатите седум дена кога биткоин се зголеми само 5 проценти.

https://www.datawrapper.de/_/72gC0/

Неодамнешниот раст го катапултираше BNB да стане десетта по големина криптовалута во светот по пазарна капитализација, која сега регистрира 1,33 милијарди долари, според податоците на Coinmarketcap.com.

Додека BNB можеби е единствената добро позната криптовалута која ќе погоди некој нов рекорд, таа не е најдобриот изведувач.

Податоците од OnchainFX откриваат три криптовалути кои го надминаа BNB во изминатите седум дена, меѓу кои и ARK, Dentacoin, и Theta Token, кои имаат добивки од 35 проценти, 43 проценти и 43 проценти, соодветно, во однос на американскиот долар.

Leave a comment