Altcoins повторно во подем предводени од Litecoin

Крипто пазарите уште еднаш се во пораст, а особено првите 10 криптовалути според CoinMarketCap предводени од Litecoin (LTC).

Цената на биткоин (BTC) скокна за повеќе од 1.000 долари во рок од 30 минути вчера, следен од останатиот дел од пазарот, зголемувајќи се помеѓу 5-20 проценти, додека Litecoin (LTC) ги надмина сите други топ 10 криптовалути по пазарен капитал.

LTC е зголемен за 13 отсто во текот на 24-часовен период и моментално тргува над отпорот од 100 долари на 100,28 долари.

За сега, крипто пазарите трепкаат зелено, добредојдена слика за bulls кои успеаја да го запрат падот на крипто цените, со BTC бранејќи ја клучната област над 9000 долари во 11:00 вчера наутро.

Како резултат, имињата како што се EOS, Binance Coin (BNB), Eтер (ETH) и bitcoin SV (BSV) се пораснати меѓу 7-12 проценти, соодветно. Litecoin најмногу е во пораст и го предводи патот за дополнителни 1,02 проценти.

Како што може да се види во часовната табела погоре, LTC ја продолжи својата претходна ценовна акција, како од 11-ти јули до 14-ти јули, што покажува груб опсег на консолидација од 8 долари.

Консолидација е термин за средство или акции што не ни го продолжуваат, ниту пак го менуваат трендот на поголема цена. Консолидираните средства или акции вообичаено тргуваат во рамките на ограничени цени и нудат релативно малку можности за тргување се додека не се појави јасен патерн.

За сега крипто трговците можат да уживаат во привремениот прекин овозможен од периодите на консолидација за да го разгледаат нивниот следен потег, како што парите продолжуваат да влегуваат и излегуваат од пазарите.

Leave a comment