3 начини како да поставите Ethereum паричник

Значи, сте одлучиле дека сакате да го фармате, купите или продавате Ethereum (ETH). И покрај тоа што е криптовалута, тоа не значи дека не ви треба место за складирање. Да бидам фер, вие всушност не го “чувате” вашиот скапоцен ЕТH во овие паричници, бидејќи тие служат само како платформи кои ви дозволуваат да комуницирате со блокчејн. Сепак, подобро е да ги чувате како што ги чувате вашите вистински пари во вашиот новчаник! Ви ги претставуваме 3-те начини како да го поставите паричникот Ethereum за кратко време.

Овие 3 начини за поставување на ETH паричник грубо кореспондираат со трите најпопуларни типови на крипто паричници што се користат денес: хардверски паричник, софтверски паричник и берза паричникот.

  1. Најлесното поставување на паричници и со најмало ниво на сигурност се понудени од страна крипто берзите. Прво, треба да се дојде до веб-страницата на берзата и да го активирате вашиот акаунт. Пред да можете да го користите вашиот паричник, исто така ќе мора да го потврдите вашиот акаунт. Вашиот ETH паричник ќе биде видлив под делот за акаунтот. Ако сакате да примите или испратите Ethereum, прво ќе треба да ја поставите вашата ETH адреса која ќе ја користите за сите преноси што сакате да ги направите. Толку едноставно.
  2. Хардверскиот паричник е најсигурна опција за одржување на вашиот Ethereum. Прво, ќе треба да купите еден и да го поврзете со вашиот компјутер преку обезбеден кабел. По следењето на упатствата на производителот за инсталација, ќе биде побарано да дадете ПИН-код. Овие паричници исто така имаат функција која нуди опција за враќање на вашиот паричник (група на зборови кои треба да ги пишете) во случај да е украден или ако сте го заборавиле вашиот ПИН код. Подобро да ги запишете негде и да ги чувате на безбедно место. Откако ќе ги инсталирате придружните апликации, вашиот хардверски ETH паричник ќе биде подготвен за употреба.
  3. Софтверските паричници претставуваат како една измеѓу опција за оние кои очекуваат и погодност и сигурност од нивните Ethereum паричници. Тие доаѓаат во десктоп, мобилни и онлајн варијанти, и нудат слични нивоа на заштита. Прво, ќе треба да преземете соодветен софтвер за паричник кој ја поддржува ETH монетата. Откако ќе заврши инсталацијата, ќе ви биде претставена опција за креирање и пристап до вашиот паричник. Покрај тоа, софтверот ќе ве поттикне да го дешифрирате вашиот паричник со обезбедување на вашиот приватен клуч. Во случај да се одлучите за онлајн паричник, ова ќе биде направено преку фајл кој може да се превземе онлајн, и кој можете да го зачувате на вашиот USB.

Leave a comment