130 кафе барови во Европа почнаа да прифаќаат и продаваат крипто

Бидете искрени: шопингот со криптовалути не е секогаш најлесното искуство. Дури и ако нестабилноста на цените е на ваша страна, трошењето средства може да биде кошмар. Крипто добива на популарност, но многу трговци сè уште не го прифаќаат – што значи дека сте заглавени со оние стари, досадни опции за плаќање со картичка или кеш.

Стартапот за “технолошко овозможување”, познато како Cyclebit, има за цел да ги поедностави работите, овозможувајќи им на продавниците да служат како “крипто портали” – примамливите крипто ентузијасти да дојдат и да ги трошат своите coins во нив и да внесат нови фондови во економијата.

Идејата веќе почна да се остварува – и Cyclebit веќе работи со бизниси во Европа и Јужна Кореја. Според печатената верзија на шпанскиот бизнис весник Expansión од 16-ти октомври 2018-та година, технологијата за плаќање во крипто се одвива во Nostrum – мрежа од 130 кафулиња ширум Шпанија – која штотуку почна да го прифаќа и продава Биткоин.

Користење на работен екосистем

За разлика од некои другите стартапи во овој простор, Cyclebit вели дека веќе има пристап до работниот екосистем обезбеден од Ibox – платежна omnichannel платформа која има годишен обрт од една милијарда долари.

На крајот на краиштата, Cyclebit се надева дека ќе го направи секој point-of-sale уред способен да прифати крипто плаќања, а неговиот тим има големо искуство во градење големи мрежи за плаќање.

Трговците ќе добијат “бесплатна индивидуална апликација за iOS и Android која може да прифати исплати од крипто wallets, како и за традиционалните банки. Cyclebit верува дека ова ќе отклучи нови додатни приходи за нив и ќе ја зголеми лојалноста. Наскоро ќе следат протоколи за интеграција за online и mobile stores, при што секоја алатка обезбедува лесен начин за трговците да ги контролираат и анализираат крипто трансакциите што ги имаат завршено.

Зошто е потребно решение

Во својата бела книга, тимот зад Cyclebit тврди дека неговата инфраструктура на крајот може да помогне да се намали нестабилноста видена во криптовалутите. Тоа е затоа што лесните начини да се плати со помош на крипто ќе помогне да се направи транзиција од хоби на ентузијасти, до масовно финансиско средство – со масовна сопственост што ги спречува масовните флуктуации.

Компанијата, исто така, верува дека крипто феноменот, барем во сегашната форма, е премногу комплициран за масовно мнозинство на потрошувачи. Cyclebit вели дека повеќето купувачи ја сметаат идејата за крипто плаќања како “премногу сложено да се добие воопшто крипто” и страсно тврди дека ова мора да се промени. Cyclebit вели:

“Нашето искуство вели дека, во срцето на секое успешно решение е секогаш едноставноста и употребливоста. Ова е начинот на кој нашиот пристап е наменет да ја смени криптовалутата – да биде едноставна, уверлива и достапна и за трговците и за масовните корисници.”

Стекнување моментум

Клучниот производ на Cyclebit продолжува да се развива: комплетен екосистем за крипто сопственост и плаќања кои поддржуваат низа криптовалути и популарни altcoins.

Стартапот објасни: “Многу компании работат да обезбедат многу полесен начин за купување и трошење на криптовалутите. Она што ги обединува сите е намерата да се поедностави корисничкото искуство и да се остави секој комплициран детал во позадина, отстранувајќи го јазот за посебна вештина потребна од корисниците. Идејата е да се направи искуството за купување и исплата блиску до веќе постоечките добро познати процедури за кредитни картички или безконтактни плаќања. ”

Cyclebit се надева дека користењето на крипто за капучино ќе стане возбудлива почетна точка. Со текот на времето, тие планираат својата технологија да ја прошират надвор од размена на Litecoin samo за lattes и Биткоин за brownies.

 

Leave a comment