Што ја обезбедува вредноста на токените, и зашто треба поседувате барем неколку ADM?

За жал, некои луѓе ја потценуваат можноста да лансираат нови токени и да ги промовираат на берза. Како последица на тоа, оваа можност честопати останува незабележана.

Да се навратиме во 2013-та година, релативно ново поле со капитал од 2 милијарди американски долари во кое почнаа да се појавуваат нови блокчејни проекти што имаа нешто да понудат на берзите. Поконкретно, нови криптовалути. Тоа беше огромен чекор напред за она што го нарекуваме “крипто” денес. Кога почнаа да се појавуваат првите напредни трансфер услуги, добивме шанса да го видиме почетокот на прогресивната, децентрализирана економија која продолжува да се развива денес.

Денес, секој може да започне сопствен проект и да постави блокчејна мрежа, а да не зборуваме за лансирање на нови токени и монети. Како резултат на тоа, младите тимови имаат шанса да ја промовираат својата работа на берза, каде што нивните напори ќе бидат оценети. После тоа започнува нов круг.

Штом токените ќе излезат на берза, луѓето постојано ќе ги споредуваат со други производи и ќе бараат можна добивка и корист. Клиентите ќе почнат да поставуваат прашања како што се “Што е во овој токен за мене?”, “Што можам да направам со него?”, “Зошто сите се толку опседнати со него?” И многу други. Оваа истрага обично резултира со две можни опции: некои монети ја губат својата популарност и луѓето се обидуваат да се ослободат од нив што е можно поскоро; други – привлекуваат масовно внимание и корисниците почнуваат да ги купуваат брзо. Всушност, обично мислењето на купувачот е најдобриот начин да се одбере.

За да се долови сликата за корисен и вреден токен, треба да се спомене АDM. Овие токени се дел од блокчејн системот ADAMANT Messenger. Сметаме дека ADM е одличен пример за суштинска важност за апликацијата.

Пред да продолжиме со евалуација на валутата, треба да ја објасниме природата на платформата. Накратко, тимот на АDAMANT верува дека блокчејнот е најдобро решение за испраќање пораки во денешно време. Како резултат на тоа, ADAMANT ги поставува приватноста и анонимноста како главна цел.

Навистина, не морате да пополнувате никакви лични податоци при креирањето на акаунт, што не е само пригодно, туку и сигурно. Дополнително, нема потреба да го користите вашиот телефонски број или е-мејл.

Корисникот на ADAMANT добива уникатна тајна фраза, која служи како лозинка. Овој метод се користи и за услугите на крипто патенти. Ние веруваме дека овој вид овластување е најцврст. За разлика од лозинките, телефонските броеви и пораките можат лесно да се компромитираат.

Покрај тоа, ADAMANT не прави профили за своите корисници. Месенџерот не ги бара вашите лични интереси, хоби и контакт листи. Тој исто така никогаш не ја бара вашата IP адреса. Како резултат на тоа, луѓето не треба да кликаат преку бескрајни таргет реклами. Покрај тоа, тие можат да останат целосно анонимни на Интернет, што вообичаено не е лесно. Конечно, постои уште едно прашање на интерес – блокчејн систем.

Сега, може да се сомневате во релевантноста на анонимниот месинџер на блокчејнот. Сепак, развојниот тим на ADAMANT смета дека овие две се директно поврзани.

Инфраструктурата на месинџерот и неговото функционирање се одвиваат на јавниот блокчејн. ADAMANT нема ниту сервери ниту центри за податоци. Да бидеме попрецизни, нема крај, кога станува збор за складирање податоци. Како што можеби претпоставувате, изворниот код е исто така јавен. Искрено кажано, ова е добра вест, бидејќи централизираниот систем се покажа нестабилен и несигурен.

Сигурно, можеби ќе сакате да знаете како точно функционира системот за пораки. Накратко, сите пораки испратени и примени во апликацијата одат низ пет фази на енкрипција. Овој тип на енкрипција е познат како “end-to-end”.

Пораката поминува низ системот како збир на шифрирани симболи, исто како и типична трансакција на криптовалути. Разликата е во тоа што не праќате и примате пари, туку едноставна порака. После тоа, блокчејниот систем ја потврдува пораката и конечно, примачот ја добива. Додека сме на оваа тема, треба да истакнеме дека само вие и примачот можете да ја прочитате оваа порака.

Поточно, ниту девелоперите во ADAMANT ниту делегати (корисници кои фармаат во рамките на dPoS системот) можат да го дешифрираат текстот. Бидејќи изворниот код е јавен, можете да проверите дали навистина работи во секое време. Всушност, не можете да поминувате преку други кодови на месинџерот. Сè што останува е да им верувате на девелоперите, што никогаш не е доволно за приватност.

https://www.livebitcoinnews.com/https://s3.amazonaws.com/lbn-s3/2019/01/adm-4-291×600.png

Сега кога сте запознаени со функционирањето на апликацијата, да се вратиме на токените на ADM. Сметаме дека неговата најголема предност е способноста да се завршат трансакциите во системот на месинџерот.

Како што рековме претходно, секоја испратена порака дејствува како трансакција. За да испраќате или примате пари, треба да добиете одредена сума што ќе биде прикачена на порака. Според извршниот директор на ADAMANT TECH LABS LP, ова е најдобриот начин да се направат трансакциите безбедни и сигурни.

Тој, исто така, наведува дека овој вид на работа ја одржува рамнотежата помеѓу блокчејн и купувања, што е можно поради економијата што го прави системот за јавен блокчејн одржлив.

Како резултат на тоа, АDM овозможува плаќање на трансакциски надомест. Оваа функција е основна функција на токените. Имајте предвид дека ќе ви треба еден ADM за да испратите 1000 пораки со средна големина.

Треба да истакнеме дека еден АDM чини само 0,29 американски долари. Со оваа ефтина цена, можете да ја користите апликацијата еден месец без никакви грижи.

Вие не мора да се грижите за тоа дали ќе бидете компромитирани од страна на трети страни. Дополнително, ADM е многу корисен. Во апликациите на Messenger можете да ги зачувате и праќате ADM директно преку вашите разговори, исто како и ETH на овој скриншот:

Покрај тоа, стапката на трансакции е околу 4 секунди. Патем, можеме да кажеме дека АDM поставува рекорд во брзина меѓу другите децентрализирани криптовалути.

Покрај тоа, можете да направите профит од ADM forging. Тимот ADAMANT неодамна го презентираше овој систем и има серија статии за ова прашање.

Како заклучок, треба да се каже дека АDM токените имаат светла иднина. Всушност, ако девелоперите се држат до својата рамка, ќе можеме да ја уживаме корисничката и функционалната природа на токените.

Leave a comment