‘Што е блокчејн?’ објаснето во помалку од 7 минути

Ова блокчејн видео ќе ви помогне да разберете што довело до создавање на блокчејн, што е блокчејн, како функционира трансакција на Биткоин, како блокчејн игра интегрална улога во тоа со фјучерси како хаш енкрипција, proof of work и фармање, и како се користи блокчејн технологијата во реални животни сценарија. Блокчејн е јавна дистрибуирана книга за економски трансакции низ целиот свет. Таа е водечка платформа во светот на дигитални средства. Нурнете се во овој млад свет на дигитални валути со нашето видео и разберете ги подобро основите на блокчејнот.

Leave a comment