Чикаго брзо се претвора во следното големо криптовалутно бојно поле

Чикаго одамна е познат како трговски град. Субјектите, како што се Одборот за трговија на Чикаго и Чикашската трговска берза, го направија ветровиот град сериозен традиционален финансиски центар.

Сега растечкиот број на ентузијастични сопственици на крипто го претвора Чикаго во место на можности за крипто светот.

Во декември 2017-та година, Cboe Global Markets и CME Group почнаа да тргуваат со фјучерси за биткоин. Соопштението беше најавено како голем чекор напред за биткоин, и без сомнение го насочи криптовалентниот свет кон Чикаго.

CryptoGlobe објави во октомври 2018-та година дека голем број еминентни трговски фирми во градот сериозно фрлиле око кон криптовалути. Некои почнаа да назначуваат тимови за трговија за да тргуваат со некои од по liquid средствата.

Сега, додека крипто-индустријата во градот продолжува да се шири и развива, добро познатите компании тврдат дека во Чикаго се обидуваат да ја протуркаат индустријата напред.

Возбуда околу местото на Чикаго во иднина

CryptoGlobe неодамна објави за вработувањето на Кито Зуба, поранешен вработен во Thompson Reuters, кој се приклучи на берзата како шеф на операциите на пазарот.

Зуба беше испратен да работи со тимот на Coinbase во Чикаго, кои се зафатени со изградбата на соодветниот matching engine за да ги поврзат купувачите и продавачите. Лидерот на Coinbase Chicago, Пол Бауершмит, поранешен извршен директор на CME, посочи дека градот има многу талентирани луѓе и “неверојатна заедница за трговија и берза”.

Чикаго е дом на голем број крипто берзи и зголемен број крипто банкомати. Извршниот директор на LLC, Фред Греде тврди “дека вистинскиот центар на ликвидност на овие видови на пазари е токму тука во Чикаго.”

Крипто банкоматите поставени на улиците за привлекување ентузијасти

Се поголем број на крипто банкомати почнаа да го завземаат своето присуство низ градот во обид да привлечат купувачи на криптовалути.

Chicago Business објави дека Lux Vending има распоредено 30 крипто банкомати во областа од почетокот на 2019-та година. Банкомати на Lux сега стојат заедно со оние од Red Leaf Chicago и Athena Bitcoin.

Lux Vending кој ги распореди банкоматот во Чикаго под брендот ‘Bitcoin Depot’, нуди намалување на провизиите за привремени трансакции со цел да привлече клиенти. Главниот извршен директор Брендон Минц изјави дека Чикаго бил наменет за крипто банкомати, бидејќи има “многу, многу разновидна база на клиенти”, е голем град и репутација како финансиски центар.

Тој истакна дека намалувањето на биткоинот и даде можност на компанијата да воспостави инфраструктура за да се надева на идна побарувачка.

Главниот извршен директор на Athena Bitcoin, Ерик Гравенгард, изјави дека неговата компанија има само три крипто банкомати во Чикаго, но посочи дека “има голем степен на посвојување”, што доведе до тоа голем број индустриски ривали да отворат продавница во градот.

Во моментов во Чикаго има околу 100 крипто банкомати, но се чини дека градот е подготвен за уште поголем крипто раст.

Leave a comment