Цената на Биткоин ја избегнува нестабилноста, аналитичари предупредуваат за потенцијален пад до 7000

Цената на биткоин (BTC) со ретка појава на стабилност на 22-ри јули, како што крипто пазарите ја започнаа неделата на прилично стабилна позиција.

Податоците од Coin360 покажаа речиси никаква промена за BTC / USD парот во изминатите 24 часа, избегнувајќи ги нестабилните трендови видени во текот на изминатите недели.

7 дневната цена на Биткоин

Од прес-време, Биткоин кружи околу 10500 долари, во пад од само 0,15 отсто.

За споредба, минатата недела BTC / USD тргуваше повисоко на 11060 долари и 9125 долари. Мотивацијата, аналитичарите најмногу се согласија, беше регулаторната неизвесност, додека Конгресот на САД се сретна неколку пати за да дебатира за влијанието на криптовалутите и дигиталната валута на Facebook.

Мислењата вклучуваа голема поддршка и целосно негативно мислење, праќајќи мешани пораки што претходно ги дадоа и секретарот за финансии, Стивен Мнучин, како и претседателот Доналд Трамп.

Прогнозирање за тоа што би можело да се случи оваа недела, коментаторите не се убедени дека сегашните услови за стабилност ќе преовладуваат.

Џош Рагер, инвеститорот и трговецот кој дава редовни апдејти за крипто цените на социјалните медиуми, ја опиша оваа неделна цена на Биткоин како неутрална, но забележа дека знаците на нестабилност наскоро може да се вратат.

Трговецот со злато Флориан Грумес даде сличен заклучок во анализата објавена во понеделникот, тврдејќи дека веројатно иднината за BTC / USD е или подолг период на корекција или остар пад до 7000 долари.

“Неделната табела е без размислување overbought и всушност треба да се олади. Сепак, над 6000 долари, а особено над 9000 долари, биковите остануваат во контрола “, сумираше тој.

Altcoin пазарите пак се вратија на нивниот претходен модел на однесување како што заврши неделата, имитирајќи го недостатокот на акција што му се случува на Биткоин додека покажуваат малку поголеми потези.

Етер (ЕТH), најголем altcoin по пазарен капитал, се смени само за 0,65% и достигна 225 американски долари, цврсто над своите најнови падови, кога парот ЕТH / USD падна за поддршка од 200 долари.

7 дневната цена на Етер

Некои altcoins испорачаа скромни придобивки, меѓу кои и Binance Coin (BNB) и ЕОS (ЕОЅ), кои постигнале покачување за 1,4% и 1,7%, соодветно. Litecoin (LTC) се придвижи за 0,45%.

Еден од најслабите изведувачи во првите дваесет криптовалути беше Bitcoin SV (BSV, кој во понеделникот опадна за 4,15%.

Вкупниот крипто пазарен капитал во моментов изнесува 290,3 милијарди долари, од кои 65,2% е задолжен Биткоин.

Leave a comment