Цената на Биткоин се намали под 8.000, и другите криптовалути со мали загуби

Сабота, 8-ми јуни – најголем дел од топ 20 криптовалути известуваат за умерени загуби од прес време, како и биткоин (BTC) кој падна под 7.900 долари.

Биткоин се намали за речиси 4% на денот, тргувајќи со околу 7.650 долари од прес-време, според CoinMarketCap. Гледајќи ја неделната табела, монетата е намалена за повеќе од 8%.

Неделната цена на Биткоин

 Истражувачката фирма за крипто инвестиции CoinShares проценува дека 74,1% од биткоинското фармањето се напојува со обновлива енергија во својот двогодишен извештај за крипто фармање.

Еther (ЕТH) ја задржува својата позиција како најголем altcoin по пазарен капитал, кој во моментов изнесува нешто помалку од 26 милијарди долари. Вториот по големина altcoin, XRP на Ripple, има пазарен капитал од 17,3 милијарди долари од прес-време.

Податоците на CoinMarketCap покажуваат дека ЕТH забележала намалување на вредноста за околу 3,5% во текот на последните 24 часа. Од прес-време, ЕТH тргува со околу 234 долари. Во текот на неделата, монетата исто така изгубила над 8,6% од својата вредност.

Неделната цена на Ether

XRP е намален за нешто над 4% во текот на последните 24 часа и моментално тргува со околу 0,38 долари. Во текот на неделата, монетата е намалена околу 5%.

Неделната цена на XPR

Меѓу првите 20 криптовалути, онаа која има најзначајни загуби е tezos (XTZ), која се намали за повеќе од 8% на денот.

Од прес-време, вкупниот пазарен капитал на сите криптовалути е 251 милијарда долари, околу 7,2% пониска од вредноста што ја објавија пред една недела.

Вкупниот пазарен капитал на сите криптовалути

Leave a comment