Цената на биткоин достигна ново најниско ниво во 2018-та година

Цената на биткоинот во петокот падна под 6.000 долари, со што удри во новото најниско ниво за 2018-та година.

Индексот на цени на CoinDesk (BPI) падна на 5.938,18 американски долари во 21:51 часот, надминувајќи го претходното ниво од 5.947 долари што се случи на 6-ти февруари.

Од прес-време до сега, таа бројка се искачила над тоа ниско ниво, со цената на биткоинот во просек од 5.977,02 долари, укажуваат податоците на BPI. Целосно кажано, цената на биткоинот е намалена за повеќе од 700 долари од почетокот на тргувањето дента.

Пазарната капитализација на криптовалентност, исто така се намалува, со пад од 102 милијарди долари – нејзината најниска во годината – според BPI.

Како што претходно предложи анализата, market bears може да се вратат со полна сила по неодамнешниот подем над 6.700 долари. Омкар Годболе на CoinDesk напиша претходно во петокот дека претходните технички графикони покажале потенцијал за пад под 6.000 долари.

Leave a comment