Цената на Биткоин денес е во опаѓање, altcoins испраќаат мешани пораки

Недела, 11-ти август – првите 20 криптовалути во голема мера покажуваат нестабилност со пола од нив во зелено а пола во црвено, а цената на Биткоин (BTC) забележа ненадејно опаѓање порано денес.

Цената на Биткоин во моментов е намалена за 4,62% на денот, тргувајќи на околу 11370 долари од прес време, според Coin360 откако се лизна од околу 11800 до 11400 долари за неколку минути помеѓу 7:30 часот и 07:45 часот. Гледајќи ја неговата недела табела, BTC се покачил за околу 5,5%.

7 дневната цена на Биткоин

Етер (ЕТH) се задржува на својата позиција како најголем altcoin според пазарен капитал, кој моментно изнесува 21,9 милијарди американски долари. Вториот по големина altcoin, XRP на Ripple, има пазарен капитал од 12,45 милијарди американски долари од прес време.

7 дневната цена на Етереум

Податоците за Coin360 покажуваат дека ETH во последните 24 часа забележала пораст на нејзината вредност за околу 3,30%. Од прес време, ЕТХ тргува со околу 210 американски долари. Во текот на неделата, монетата опадна за 6,82% од нејзината вредност.

XRP се покачи за 2,15% во последните 24 часа и во моментов се тргува на околу 0.300 долари. Во текот на неделата, монетата е намалена за приближно 5,62% од прес време.

7 дневната цена на XRP

Меѓу првите 20 криптовалути, Cardano (ADA) и Chainlink (LINK) ги забележуваат најзначајните добивки на денот, на 10,46% и 5,46%, соодветно.

Додека Tezos (XTZ) забележа пораст на цените претходно оваа недела по најавата за поддршка на монетата на Coinbase, XTZ се искачи за нешто повеќе од 0,9% на денот од прес време, а кратко предтоа ја имаше најголемата загуба кај првите 20 криптовалути со намалување од 5%.

Тековниот вкупен пазарен капитал на сите криптовалути изнесува 294,2 милијарди американски долари, што е за околу 1,2% повисоко од претходната недела.

Leave a comment