Со 5,5 милиони во Биткоин, XRP и Ethereum во Канада може да се купи величествен бар и ресторан

Ресторанот Stone Jug, кој се наоѓа во Карбонир, Канада, е на продажба. Сопственикот ги прифаќа трите водечки криптовалути според пазарната капитализација – биткоин (BTC), XRP (XRP) и Ethereum (ETH) – и 28 fiat валути, вклучувајќи го Јапонскиот јен, Американскиот долар и еврото. Цена од 5,5 милиони долари, местото е дом на добро поставени бар и ресторан, театар од три спрата и конференциска сала.

Зградата може да се пофали со дебели камени ѕидови од еден метар кои се рачно изработени, луксузни лустери увезени од Европа, сјајни дрвени подови, прекрасни дрвени балистили и три спрата, секој со површина од околу 3.000 квадратни метри. Мебел, вклучувајќи го и барот од 85 метри, е изграден со рекултивираното дрво увезено од Кина.

Изграден во 1860-та година, оригиналниот Stone Jug бил центар за трговија и стопанство.

Според листата на Propy, на првиот кат има седишта за над 75 гости, а на вториот кат има за 185 гости. На третиот кат има повеќенаменски театар и конференциска сала каде може да се сместат 110 гости за свадби, конференции, театарски и музички изведби. Викендите вклучуваат жива традиционална музика од локалните забавувачи.

Имотот, исто така, вклучува паркинг простор од 9.000 квадратни метри што може да се претвори во хотел или други објекти.

Ресторанот има скари на дрва, а барот го служи Dark & Stormy, оригиналниот пијалок на барот, малопродажни пива и голем избор на вина.

Историскиот Карбонир бил населен во доцните 1500-ти до 1600-те години и е една од првите населби во Северна Америка.

Leave a comment