Сингапур официјално поддржи криптовалута и ја воведе како своја официјална монета

Статијата е превземена од веб сајтот на CNBC.

Конечно се случи. Една од владите во светот само што изгласа доверба и легитимитет во светот на криптовалутите. Сингапур, во потег без преседан, само што најави дека официјално усвоиле одредена криптовалута и ќе ја признаат како официјална нивна монета.

Virtual Citizenship program (VCP) е нивниот следен чекор во промовирањето на нивната нова монета. Се уште нема многу информации околу ова, но според официјална изјава, дури и инвеститорите на мало можат да добијат V-Citizenship. Ова значи дека ќе добиете своја сопствена лична карта и ќе бидете виртуелен граѓанин на Сингапур.

Владата на Сингапур само што не извести дека тие одбрале преферирана фирма за набавка и маркетинг на нивната нова монета – CashlessPay Group. Продажбата на официјалната монета на Сингапур почна на 7-ми јануари 2019-та година и моментално може да се купи само од CashlessPay Group.

Всушност, заменик министерот за финансии на Сингапур, Ли Хсиен Лонг, не извести дека почетната цена на нивната монета е само 0.0014 Сингапурски долари.

Нивната монета е неверојатно ефтина во споредба со другите монети. Биткоин на пример тргува со 14,453.39 Сингапурски долари од прес време, а Ethereum е на околу 1123.9 Сингапурски долари.

Всушност, успеавме да добиеме изјава од Сер Ричард Брансон за Сингапурската монета, и тој го изјави следново:

“Секогаш кога некоја голема корпорација ќе објави дури и најмало партнерство со индивидуална криптовалута, тогаш вредноста на таа валута неверојатно се искачува. Едвај чекам да видам што ќе се случи кога една влада официјално ќе усвои монета како што се случува сега. Кога ќе се објави името на Сингапурската монета многу луѓе ќе станат милионери преку ноќ.”

Неколкумина од нас во CNBC бевме доволно љубопитни да купиме неколку монети само за да видиме како се ова изгледа и какви се трговските провизии.

Целиот процес беше навистина прелесен дури и добив повик од пријателски расположените агенти на CashlessPay Group, но не ми требаше никаква помош затоа што самиот процес е лесен да се изведе.

Во рок од 4 часа, цената се издигна од 0.0014 центи до 0.0044 центи. Во овој момент, јас бев позитивно изненаден. Не ги продавам монетите се уште бидејќи сите експерти предвидоа дека цената ќе се искачи на отприлика 1,105.57 Сингапурски долари за неколку месеци.

На линкот подоле може да го видите нивното промо видео и како директно да ја купите монетата.

https://cashlesspay-group.com/?clickID=&aff=ee404&c=MK&tid=10247ee9bb703ae329e76e98d45cbb&aff_id=1026

Извор: CNBC.com

 

Leave a comment