Сегашниот ICO пазар е поголем од почетокот на 2017-та година, покажуваат податоците

Додека пазарот ICOs во моментов е помал отколку што беше во 2018-та година, се уште е поголем отколку што беше на почетокот на 2017-та година, според податоците од веб-страницата на Crypto Analytics CoinShedule објавени на 13-ти февруари.

Вкупните средства собрани по месец од февруари 2017 до сега

Податоците на CoinShedule велат дека минатиот месец се собрале 291,6 милиони долари преку ICO, што е околу 19 пати помалку од 5,8 милијарди долари што се собрале во март минатата година. Сепак, ова е, исто така, скоро 72 проценти повеќе од 81,8 милиони долари од април 2017-та година. Исто така, според податоците објавени на веб-страницата, од прес време во моментов во живо се најмалку 63 ICO, а уште 18 се во тек да бидат пуштени.

Во неодамнешниот извештај на Bloomberg, исто така, се забележува дека “додека многу ICO се обично беа лансирани од САД, сè поголем број се случуваат на други места, како што во на пример Швајцарија. Според написот, САД имаа 22 завршени продажби на токени во првиот квартал на 2018-та, што е еднакво на “околу една петтина од 113-те продажби на глобално ниво во текот на овој период, додека остатокот од светот има 111”.

Според неодамнешниот извештај на ICObench, ICOs во четвртиот квартал на 2018-та собрале за 25 отсто помалку отколку во третиот квартал, додека вкупниот износ на завршени ICOs се зголеми. Швајцарија е рангирана на второ место во однос на собраните средства зад Сингапур.

До средината на јануари 2019-та година, ICOs успеаја да соберат околу 33 проценти од вкупниот износ зголемен во претходниот месец од декември, зголемувајќи за околу 160 милиони долари. Според ICObench, бројот на ICO продолжи да се намалува во текот на јануари.

Leave a comment