Проект со седиште во Лондон користи Microsoft за да го направи блокчејн полесен за девелоперите

На 19-ти декември, лондонската компанија Stratis го откри на јавноста нејзиниот проект кој вклучува sidechains, паметни договори, ICO и STO платформа, и дистрибуирана ledger технологија (DLT), со што се поедноставува трансакционата обработка. Технологијата го користи неодамна објавениот Stratis C # Full Node, иновативен софтвер на компанијата, чиј кодекс е изграден врз структурата на Microsoft .NET Core. Услугата има за цел да ги направи мејнстрим блокчејн решенијата, бидејќи девелоперите можат да ги користат постојните јазици во познатиот и добро населен екосистем .NET .

Stratis неодамна стана членка на Microsoft партнерската мрежа, со silver компетентност како ISV. Платформата е напишана во C # програмскиот јазик, како што компанијата извести на својот блог. Повеќе од 34 проценти од сите професионални девелопери веќе го користат овој јазик, според истражувањето на Stack Overflow во 2018-та година.

“Нашите неодамнешни испораки на паметни договори и sidechains се многу иновативни, верувам дека ние сме првата платформа која ќе ги има Turing паметните договори во C # “, изјави Крис Тру, извршен директор на Stratis и основач. Според Тру, ова носи голем број бенефиции – првенствено, бројот на девелопери на C # кои се достапни за ревизија на кодот е далеку поголем од другите јазици на паметни договори.

Тимот Stratis верува дека мигрирањето кон имплементација на C # не само што ќе ги подобри перформансите на основниот блокчејн, туку и ќе ја олесни работата на девелоперите од трети лица. “На пример, кога станува збор за преземање на целосниот блокчејн Stratis, Stratis Full Node може да го стори тоа значително побрзо од јазолот StratisX, без да се загрози безбедноста”, се вели во блогот на компанијата. Девелоперите кои развиваат на Stratis имаат целосен пакет алатки достапни во C # /. NET развој на нивно располагање. На пример, ова е прв пат да може да се развијат, скомпилираат, дебагираат и тестираат сите паметни договори во Visual Studio без никакви надворешни алатки, велат од Stratis.

Друга цел на платформата и тимот зад неа е едукација на почетници и девелопери во својата академија, обезбедувајќи ги со наставни материјали, работни примери, техничка инфраструктура и практични проекти.

Исполнувајќи ги пазарните очекувања

Stratis не е нова на пазарот: ја започна својата кампања за публицитет во јуни 2016-та година. Денес платформата Stratis вели дека обезбедува сигурен механизам за кампањи на ICO, вклучувајќи ја можноста да се прифатат средства во повеќе од 50 криптовалути и американскиот долар, интегрирана Know Your Customer услуга за проверка на идентитетот на учесниците, како и прилагодување на дизајнот.

Компанијата издаде сопствени монети – STRAT токени – кои денес се тргуваат на водечките берзи, како што се Binance, Bittrex, Poloniex и Changelly.

Компанијата не се фокусира само на издавање свои сопствени токени, туку и на креирање на токени за други стартапи, преку блокчејните и паметните договори кои овозможуваат дигитално да ги спроведат обврските меѓу учесниците во блокчејните.

Leave a comment