Продажбата на токени на Binance Launchpad собра 6 милиони долари за 22 секунди

Продажбата на Fetch.AI (FET) токенот на водечката крипто берза Binance и нејзината платформа Launchpad беше затворена завчера, на 25-ти февруари, достигнувајќи го својот hard cap од 6 милиони долари со продажба на над 69 милиони токени. Во твит објавен истиот ден, извршниот директор на Binance, Чангпенг Жао, познат во индустријата како CZ, објави дека продажбата била завршена за време на неверојатни 22 секунди.

Fetch.AI се опишува себеси како проект кој има за цел да создаде “економски интернет” преку поврзување со машинско учење, вештачка интелигенција, мулти-агентски системи, интелигентни паметни договори и дистрибуирана ledger технологија.

Продажбата на токени требаше да се затвори или со исполнувањето на hard cap или на 3-ти март. Како што објави CZ, продажбата на токени доживеа извонреден успех на платформата за продажба на токени поради големата побарувачка, со што се затвори во “првите 22 секунд “:

“24.000 луѓе претходно потпишаа договор за користење, 19860 луѓе успешно поднеле нарачка за купување, 2758 луѓе добиле парче. Првите 22 секунди.”

Според блог пост на Binance на 25-ти февруари, посветен на резултатите од продажбата на токенот, токените всушност биле “продадени на учесниците на продажбата во рок од 11 минути и 14 секунди.” Веројатно, подолгиот временски период го зема предвид времето за обработка за поднесено купување нарачки.

Според јавниот опис на продажбата на токени на Binance Launchpad, 1 FET токен – кој е дизајниран како ERC20 токен – беше продаден со стапка од 0.00858400 Binance Coin (BNB). Ова е еднакво на 0.0818 долари, со девизен курс BNB-USD од 9,53 долари од прес-време. Купувањето на кориснички токен беше ограничено со вредност од 3.000 долари, со минимална инвестиција од 20 долари.

Од вкупно издавање на 1.152.997.575 FET, првичното снабдување кое циркулираше беше поставено на 11 проценти од вкупната понуда на токените. Завчерашната јавна продажба, наводно, изнесувала 6 проценти – или 69,204,152 FET.

За јавна продажба, наводно, дистрибуцијата ќе се случи во рок од петнаесет дена по затворањето на продажбата.

Како што е соопштено, платформата Launchpad на Binance неодамна беше домаќин на слична брза јавна продажба на токени – иако овој пат, во прашање беа минути не секунди. Продажбата на Tron токенот на BitTorrent  на крајот од јануари достигна 7,1 милиони долари со продажба на 50 милијарди токени за 15-18 минути. CZ тврдеше во тоа време дека продажбата, всушност, би била затворена за неколку секунди ако не се случеле некои технички проблеми.

Leave a comment