Подемот на блокчејн: Како да им верувате на странци (видео)

Блокчејн беше поздравен како револуционерен чекор напред во начинот на кој бизнисите и поединците вршат размени. Со комбинирање на децентрализирана, криптографски заштитена ledger и мотивиран процес на верификација на трансакциите, блокчејнот ги отстранува елементите на недоверба бидејќи трансакциите се транспарентни – купувачите и продавачите можат точно да видат кои се условите и кога биле направени. Процесот веќе се применува во текот на деловните операции, заштитата на податоците и пазарните трансакции. Можностите се неограничени. Дали вашиот бизнис е подготвен за блокчејн?

Модератор:

Адам Бурден

Висок извршен директор и глобален водич за Accenture

Говорници:

Кори Џонсон

Главен пазарен стратег на Ripple

Тјанмин Лиу

Потпретседател на CreditEase; Генерален менаџер на YiQiFin

Сопненду Моханти

Главен директор на FinTech, монетарна управа на Сингапур

Каиди Русалеп

Извршен директор и ко-основач на Funderbeam

Leave a comment