Платформа со отворен код им овозможува на корисниците да изградат сопствен блокчејн за помалку од 10 минути

Решение кое размислува надвор од кутијата вели дека овозможува на секој, дури и без искуство, да изгради сопствен блокчејн за помалку од 10 минути.

Според Nuls, бизнисите минуваат низ слична еволуција како што тоа го правеа со раниот интернет, кога секоја компанија сакаше сопствена веб-страница: сега сакаат свој блокчејн. И покрај тоа што овие фирми не можат целосно да разберат како да ја распоредат блокчејн технологијата, тие се свесни за нејзината корист.

Целта на Nuls е да се “уништат некои од најголемите бариери” кои ги спречуваат поединците и компаниите од сите големини да создадат свои блокчејни. Едни од пречките за усвојување се потребата да се обезбеди целосна безбедност на мрежите и цената за нивно доведување до реализација. Згора на тоа, тоа може да биде процес кој може да одзима неверојатно многу време – поради немање доволно квалификувани девелопери кои можат да постигнат со работа поради големата побарувачка.

Иднината

Тимот зад Nuls верува дека во динината на блокчејн ќе видиме многу трети лица провајдери кои ќе го поедноставуваат процесот на воспоставување на блокчејн мрежа.

Едно од решенијата на компанијата, познато како ChainBox, им овозможува на девелоперите да ги преземат своите апликации и да ги распоредат на нов блокчејн, додека си го пијат кафето. Nuls се надева дека овој пристап ќе им овозможи на претприемачите да се фокусираат на самиот производ, наместо на времето или парите кои се потребни за распоредување на нивните апликации на синџирот.

Nuls ја опишува функцијата ChainBox како агностички јазик – давајќи им на девелоперите повеќе избор и им ја олеснува интеграцијата на постојните системи со блокчејната технологија. Платформата, исто така, вели дека е подготвена да им обезбеди на корисниците да можат да ги персонализираат и да ги подобрат блокчејните во согласност со нивните специфични потреби. Претстојното решение познато како Chain Factory ќе им овозможи на корисниците да додадат дополнителна функционалност и карактеристики преку дополнителни модулски апликации кои може автоматски да се преземат за моментална надградба.

Придобивки

Според Nuls, фактот дека големите корпорации како што се Facebook, Amazon, Walmart, ING, IBM, Anheuser-Busch и JPMorgan Chase создаваат или истражуваат сопствени блокчејни силно илустрира “неизбежен тренд” поради кој ќе се зголеми побарувачката за градење на синџири. Вредно е да се напомене дека Visa, Mastercard, Uber и други ќе создадат јазли на Libra на  Facebook за да управуваат со сопствени конзорциумот синџири.

Платформата вели дека една од најмоќните придобивки што може да ги понуди преку својата директна услуга е способноста да се донесат нови производи на пазарот до една година порано, покрај тоа што им се дозволува на партнерите да добијат поддршка на екосистемите преку конзорциум синџирите.

NULS е достапен тука

Компанијата, исто така, ја нагласува “осигурувајќи дека блокчејните се флексибилни и скалабилни”, што значи дека тие можат да се адаптираат во согласност со зголемената побарувачка и да се прилагодат за да обезбедат подобра услуга до крајните корисници. Покрај тоа, се поддржани cross-chain трансакции и ќе бидат изградени за да може да се конвертираат Биткоин (BTC), Етер (ЕТH), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB) и многу повеќе.

Leave a comment