Патот на Биткоин семејството: „Ние користиме само Биткоин веќе 2,5 години“

5 членото семејство Биткоин (Диди и Ромеин Таихуту, и нивните деца Џоли, Џуна и Џеса) се повторно на пат. Но, зошто и како сето тоа започна? Што научиле на патот?

Ова е она што ни го раскажа Диди.

Cryptonews.com: Во февруари 2017-та година, продадовте сè што поседувавте со цел да купите биткоин. Зошто?

Диди Таихуту: Тоа е многу долга приказна. Откако татко ми почина во јануари 2016-та година, сфатив дека животот може да оди многу брзо и дека се вртам во бесцелен круг заработувајќи пари. Јас водев два бизниси, но за што? Се преморив и почнав да патувам со семејството за да се ресетирам. За време на патувањата, мојот пријател, кој ми помогна во фармањето биткоини во 2013-та година, ми се јави да праша дали сè уште имав некои dogecoins и биткоини затоа што продадовме многу за време на падот на крипто пазарот во 2014-та година.

Кога проверував, цената растеше и имаше повеќе муабети на форумите, па сфатив дека револуцијата на монетарниот систем навистина започнува. Тогаш, смислив план и ја прашав сопругата дали ќе се согласи со истиот. Бевме многу среќни како патувачко семејство и сакавме да им покажеме на децата дека среќата не зависи од богатството. Затоа мојата сопруга се согласи и решивме да ја продадеме куќата и да се посветиме целосно на истиот.

Требаше да го промениме нашиот начин на живот затоа што ги разгаливме своите деца и ги едуциравме на погрешен начин. Отсекогаш мислев дека стекнувањето богатство е целта на животот и затоа ги учевме своите деца на истите глупави лекции. Сакавме тоа да се промени.

Која е вашата улога денес? Дали сте амбасадор на Биткоин?

Јас сум само Диди, но ако сакате да ме обележите може да бидам: Татко, писател, советник, говорник, блогер, влогер, инспиратор, Биткоин евангелист итн. (Се смее)

Што подразбира тоа?

Ние како Биткоин семејство се обидуваме да ги едуцираме и подготвиме луѓето што е можно повеќе за оваа еволуција на технологијата што ќе го револуционизира глобалниот монетарен систем!

Неодамна започнавте ново патување. Која е целта на истото?

Целта на патувањето е да се едуцираат оние луѓе кои навистина треба да бидат едуцирани во вистинските основи на блокчејн и Биткоин. Ние сакаме да им помогнеме на „сиромашните, кои немаат сметки во банка“ и добротворни организации да разберат како тие можат да бидат вклучени во монетарниот систем без потреба од банкарска сметка. Ова е доста важно! На мојот внук, кој е рибар на островот Малуку [источен индонезиски архипелаг], не му е дозволено да има банкарска сметка. Благодарение на Биткоин тој сега може да користи услуги за кои нормално претходно му било потребна банкарска сметка.

Рековте: „Целта ми беше да не станам милионер, туку да го сменам мојот живот“. Вашиот живот радикално се промени. Дали поставивте нова цел?

Сега се обидуваме да живееме од ден на ден и навистина уживаме во моментот и времето што го поминуваме како семејство. Останувајќи здрави и патувајќи низ светот за да им ги покажам на моите деца сите различни култури е она што го сакаме во моментот. Целта е да се едуцираат што е можно повеќе луѓе за можностите што можат да ни ги дадат блокчејн и Биткоин и како луѓето можат да ги користат овие алатки за да го променат светот.

Како ги чувате вашите крипто-средства безбедни?

70% од моите средства ги чувам на хардверски паричници што ги немаме со нас. Тие се безбедни во сеф некаде во Холандија. Сега ги разгледуваме новите можности на споделени приватни клучеви и др. Остатокот што го имам е на трговски сметки, картички, мобилни паричници итн., Но, не толкава вредност за луѓето да пробаат да не ограбат (се смее). Ние веќе дадовме многу на добротворни цели и користиме биткоин за да преживееме, затоа го трошиме веќе скоро 2,5 години.

Од кога го започнавте со „Биткоин животот“, многу работи се променија. Дали сте уште посигурни во „крипто-иднината“?

Да, никогаш не сум се сомневал од почетокот на нашата авантура и, ако водите сметка за сè што се случува во моментот, можете само да заклучите дека Биткоин и блокчејн веќе го менуваат светот!

Што ќе правите кога секој ќе го користи Биткоин на дневна основа?

Willе уживам во убав коктел некаде на плажа со семејството и некои други децентрализирани Бикоин семејства и ќе погледнам назад кон неверојатната авантура што ја имавме заради Биткоин, а веројатно и да сфатиме уште повеќе дека следењето на нашите верувања беше вистинската работа. Сето тоа ни ги отвори очите да ги следиме нашите срца и страста наместо богатството!

Leave a comment