Оваа апликација ве учи како да тргувате со Bitcoin Cash

Ако сте нови во крипто просторот и сакате да дознаете повеќе за тргувањето, има корисна апликација која се фокусира на една од најпопуларните криптовалути. Bitcoin Cash: Online Course ви ги дава основите и детално ги објаснува инструментите кои треба да ги користи секој успешен трговец, како што се фундаменталните и техничките анализи.

Запознајте се со основите на крипто тргувањето и предностите на Bitcoin Cash

Bitcoin Cash: Online Course е мобилна апликација развиена за Android уреди. Тоа е образовна апликација која учи почетници на тргување со Bitcoin Cash, вклучувајќи CFD и онлајн тргување. Но, пред тоа, апликацијата започнува со резиме за криптовалутите и објаснување што е блокчејната технологија и како функционира.

Софтверот обезбедува опширен опис на Bitcoin Cash, криптовалута што го претставува оригиналниот концепт на Биткоин – како peer-to-peer електронска пара. Онлајн курсот потоа продолжува да ги истакнува разликите помеѓу Bitcoin Cash (BCH) и Bitcoin Core (BTC) и зборува за иднината на BCH.

Апликацијата има посветена страница за тоа како да се спроведе фундаментална анализа, која е многу важна за да се разберат надворешните макроекономски фактори кои би можеле да влијаат врз цената или вредноста на одредена криптовалута. Се занимава со прашања како што се проблемите со bitcoin cash, и ги наведува главните предности како што се брзите трансакции со мал трошок.

Онлајн курсот им помага на трговците да ја разберат важноста на техничката анализа, која вклучува проучување на моделите и трендовите, истовремено препознавајќи ги природните повторувачки циклуси кои се појавуваат на пазарот. Апликацијата ги истражува линиите на трендови кои обично се движат во три насоки – нагоре, надолу и настрана – и ги објаснува индикаторите како што се просечните движења.

Апликацијата Bitcoin Cash: Online Course исто така ги опишува и другите трговски инструменти, како што е Relative Strength Index, кој е осцилатор што се користи за мерење на брзината и промената на движењата на цените. Тоа им помага на трговците да ги препознаат условите на пазарот каде што премногу се купува и препродава.

Leave a comment