Објаснување како Биткоин ќе го замени златото и други предвидувања (видео)

Во ова видео, покрај објаснувањето за одржливоста и нестабилноста на криптовалутите, Бари Силберт, основач и извршен директор на Digital Currency Group, се осврнува на потребата крипто да служи како шпекулативно средство, кое ќе ги контролира измамите и незаконитоста. Тој исто така зборува за примената на блокчејн надвор од крипто просторот. Силберт потоа разговара за неговите ставови за биткоин наспроти златото, како и за генерациските поделби што ги водат промените во размислувањето за како да се чуваат пари. Снимено на 4-ти јуни 2019-та година во Њујорк и објавено на Real Vision на 17-ти јуни 2019-та година.

Leave a comment