Нов крипто поддржан од злато и сребро сега може да се искористи за купување на билети за спортски настани

“Еволутивен” монетарен систем кој користи физичко злато и сребро како основа за дигитални валути, претстави серија на партнерства, бидејќи работи на зголемување на учеството во својата платформа и добивање поддршка од владите.

Kinesis тврди дека поддршката на криптовaлутите со благородни метали помага да се намали “нестабилноста на цените”, кои историски ги направиле несоодветни за секојдневна употреба. Нејзините монети можат да се вчитаат на дебитна картичка и брзо се разменуваат за fiat валута секогаш кога треба да се направи набавка, а исто така ќе бидат можни и повлекувања во готовина.

Во еден неодамнешен договор, Jakarta Futures Exchange (JFX) – истакната група во Индонезија за разменувања на futures и деривати- го прошири својот memorandum of understanding со Kinesis и Allocated Bullion Exchange (ABX), компанија на која се заснова поголемиот дел од инфраструктурата на стартапот.

Со ова партнерство трите групи ќе работат заедно за да се развие блокчејн берза која е базирана и регулирана во Индонезија – давајќи алтернативи на инвеститорите, истовремено подобрување на “леснотијата, брзината и безбедноста на трансакциите”.

По објавата на 13-ти ноември, Стефанус Паулус Луминтанг, претседател на JFX, изјави: “Се ‘повеќе ни станува јасно дека придобивките од дистрибуираната ledger технологија, или блокчејн, ќе отклучат огромни суми на вредност за Индонезија и нејзините жители.

“Нашето идно партнерство со Kinesis и ABX ќе ни овозможи не само да ги искористиме овие предности туку да создадеме безбедна и транспарентна блокчејна мрежа која ќе обезбеди веродостојна алтернатива на постојните системи на размена”.

Само билет

Партнерството на Kinesis со JFX е проследено со врската со TicketSocket, платформа за управување со настани која обезбедува професионални спортски тимови и големи локации низ целиот свет со софистициран софтвер за резервации.

Како дел од овој договор, потрошувачите сега ќе можат да купат билети за настани кои се одржуваат на TicketSocket користејќи две дигитални валути на Kinesis.

Кога договорот беше обелоденет на почетокот на ноември, Рајан Кејс, главен комерцијален шеф на Kinesis Money, изјави: “Поединците кои бараат стабилност на валута со злато или сребро, која не е предмет на истите ризици за многу fiat валути, сакаат се повеќе да можат да ги користат овие средства во реалниот свет, како на пример преку купување билети за да го видат својот омилен изведувач или спортски тим”.

Објавена демонстрацијата на MVP

Развојот на платформата Kinesis продолжува. Неодамна, нивниот тим објави демо верзија на минималните одржливи производи за размена на валути и eWallet. Од тука, корисниците успеаја да ја стават инфраструктурата на тест – отворање на симулационен акаунт и да видат како функционираат преносите меѓу eWallets.

Kinesis Blockchain Exchange е дел од Stellar мрежата која може да се справи со повеќе од 3.000 трансакции во секунда – и компанијата вели дека нејзиниот систем е исто така интегриран со мобилни банкарски производи и услуги за размена на податоци.

Пасивните и активни корисници во екосистемот Кinesis ќе можат да заработат на четири начини – вклучително и ако конвертираат fiat пари во дигитални валути, да направат депозит во нивниот wallet за прв пат или успешно да регрутираат нов член на платформата Кinesis.

Во тоа време, основачот на Kinesis, Tом Кохлин, изјави дека мотивацијата на компанијата била “да се поврзат и да ја зајакнат меѓународната мрежа на купувачи и продавачи, нудејќи директен пристап до големопродажниот пазар на злато” и да ги стимулираат актуелните инвеститори во скапоцени метали да ги користат нивните средства.

Јавната продажба на Tokens Velocity Tokens започна на 10-ти септември 2018-та година и ќе се одвива до 18-ти март 2019-та година. Од тука, ќе започне предпродажбата на ICO – заклучно на 15-ти мај.

Leave a comment