Нова платформа им овозможува на претпријатијата да започнат сопственo крипто-тргување

На 3-ти септември компанијата Spotware, специјализирана за обезбедување на contract for difference (CFD) и forex технолошки услуги, го објави своето ново решение кое им овозможува на клиентите да започнат сопствена крипто-размена, се вели во официјалното соопштение за медиумите. Платформата е наречена cXchange и компанијата тврди дека е технолошки најнапредната платформа за размена на крипто-податоци до денес.

Out-of-the-box размена

Според изјавата на Spotware, cXchange е комплетно out-of-the-box решение кое нуди скалабилна архитектура, “ултра-брз” мотор за усогласување – кој може да поддржува било какво средство – како и висок степен на безбедност.

Во прилог на самата платформата, Spotware нуди сопствени мобилни апликации на Android и iOS за cXchange клиенти. Техничка поддршка се нуди за сите корисници и е обезбедена 24/7 од страна на Spotware.

Една од главните предности на новото решение е нејзината логика и интерфејс за корисникот. “Многу платформи – дури и најпопуларните – понекогаш може да бидат сложени и не многу корисни за корисниците. Платформата за размена создадена со нашето решение го решава ова прашање “, истакна генералниот извршен директор на Spotware, Александар Шулман.

Уште една предност на cXchange е тоа дека многу трансакции – од трговски комисии до повлекување на безбедносни подесувања – може да се прилагодат. Новата платформа нуди размена на оператор за управување со профилот со различни поставувања за да ја прилагоди сопствената размена на дигитални средства, а исто така е интегрирана со блокчејн за депозити и повлекувања. Тимот вели дека платформата го поддржува целиот кориснички циклус на корисникот, обезбедувајќи им на трговците богата функционалност и низа алатки за графикони, техничка анализа и типови на нарачки.

Започнување од внатре

Во прилог на најпопуларните криптовалути, платформата им овозможува на корисниците да изберат од различни ERC-20 токени и монети од завршени проекти на ICO од менито со минимални дополнителни трошоци, како што наведува официјалниот веб-сајт.

Освен токените, cXchange ги поддржува fiat паровите за тргување, без разлика дали парот е crypto vs. fiat или fiat vs. fiat. Депозити и повлекувања може да бидат возможни преку интегрирање на процесори за плаќање, е-wallets, крипто wallets или со прифаќање на wire трансфери.

Операторите на размена, исто така, можат да постават свои услови за добивање на ликвидност и да им овозможат на учесниците на пазарот да се интегрираат со размена преку FIX API, финансиски индустриски стандард.

Platform-as-a-service (PaaS) бизнис логистиката подразбира дека понатамошниот развој, одржувањето и поддршката се преземени и обезбедени од страна на Spotware. “Ова треба да заштеди многу време и напори за оние кои сакаат да започнат бизнис за размена на крипто, и тие добиваат редовни апдејти и постојана поддршка”, изјави Шулман.

cXchange вели дека може да се прошири за да се сместат неограничени корисници, трговски сметки, средства и парови. Исто така, поддржува разговор во живо, референтни програми, попусти за динамички надоместоци и сопствени бели етикети како додатоци.

Spotware работи на пазарот за онлајн трговија од 2010-та година, со својот водечки производ, cTrader: CFD и forex платформата за трговија.

“Ние ја користевме нашата експертиза и докажани технологии за да создадеме cXchange. Има само неколку решенија достапни на пазарот, слични на cXchange, но нашата платформа е висококвалитетен производ за разлика од другите, затоа што беше развиена од професионална компанија за развој на софтвер “, коментираше Шулман.

 

Leave a comment