Нова платформа за крипто-размена има за цел да стане прва во Европа до 2020-та година

Престојна платформа за размена на криптовалути е со цел да стане водечки играч во Европа до 2020-ра година – ќе воведува листи на altcoins, и ќе биде од помош на стартапите кои почнуваат со свои ICO.

Blockchain.io вели дека ќе ги задржи исцрпните сметководствени евиденции кои редовно се ревидираат – и им даваат мир на клиентите со големи напори за усогласување со прописите во нивната јурисдикција, заедно со меѓународните закони. На долг рок, се надева дека ова ќе помогне да се спречат сценаријата каде што средствата на клиентите се запленети или замрзнати од страна на владините службеници.

Платформата тврди дека нуди “сигурна инфраструктура” која реткоќе биде предмет на миграција на базата на податоци, одржување на серверот или надградби на апликации, и вели дека нејзиниот систем нуди издржливост во време на голема јачина, како и за време на напади на denial of service (DDoS).

За разлика од конкурентските платформи, компанијата вели дека нејзината платформа ќе биде ослободена од нешто познато како “технички долг”. Ова е местото каде што системот станува подложен на багови и безбедносни слабости, бидејќи нови функции или altcoins се додадени без соодветно тестирање, поради немарност или внимателен софтвер дизајн – нешто што е еднакво на shortcut.

Валутите ќе бидат наведени само на Blockchain.io откако ќе поминат низ строг процес на проверка за да ја утврдат нивната одржливост, со тим од експерти кои ќе извршат длабок преглед на протоколот за да помогнат да се обезбеди технички безбедни.

Платформата вели дека најмалку 98% од своите резерви чува во cold storage. Пристапот до cold wallets бара повеќе потписи со поделбата на приватниот клуч низ трезорите на неколку локации – помагајќи да се задржат средствата многу побезбедни.

“Интуитивно трговско искуство”

Blockchain.io планира да понуди голем избор на повеќе видови на трговски нарачки за да се осигура дека почетниците и експертите трговци се добро згрижени. Корисниците, исто така, ќе имаат корист од кредитираната функција “peer-to-peer”, со можност да позајмуваат од “централизиран инвентар на крипто-фондови”, кој се одржува и управува со Blockchain.io. Сите овие трансакции ќе бидат предмет на интерес, со стапки базирани врз основа на понудата и побарувачката.

Во својата бела книга, компанијата тврди дека нејзината платформа ќе понуди и “напредни криптографски протоколи” кои “комбинираат најдобро централизирано тргување со децентрализирано порамнување” – елиминирање на приватноста, скалабилноста и трошоците кои влијаат на оригиналниот Биткоин блокчејн.

Кога станува збор за ICO, Blockchain.io има за цел да понуди правна, маркетиншка и финансиска експертиза за да помогне во планирањето и спроведувањето на кампањите. По проверка од страна на тимот на компанијата, овие проекти ќе бидат изгласани и потоа одобрени од заедницата на платформата.

Blockchain.io вели дека ќе има строги критериуми за подобни проекти. И покрај тоа што е законски усогласен, тимот кој стои зад ICO мора да биде искусен – и нивната идеја треба да биде од висок квалитет, остварлива и полна со потенцијал. Откако овие барања ќе бидат исполнети, компанијата ќе ја структурира целата работа во нивно име – и ќе им наплаќа надоместок за средствата што се подигнати за време на продажбата на токени.

“Портал кон internet of value”

Blockchain.io е лансиран од страна на Paymium.com – компанија која се опишува себеси како “една од најстарите биткоин платформи за размена во светот”.

Paymium вели дека на повеќе од 170.000 постоечки акаунти автоматски ќе им бидат дадени акаунти на Blockchain.io по лансирањето – и тие ќе имаат корист од стимулациите доколку тие одлучат да ја користат новата платформа.

Јавната продажба на Blockchain.io започнува на 27-ми септември 2018-та година. Платформата Blockchain.io ќе биде подготвена за тргување за инвеститорите веднаш штом продажбата на токени ќе заврши во ноември.

Leave a comment