Најдобрите Halloween крипто костуми за 2018-та

Крипто и блокчејн заедницата влезе во духот на Halloween оваа недела – и како што е прикажано по социјалните медиуми, повеќе од неколку луѓе влегоа со стил.

Минатата година видовме костими како “Bitcoin Bubble Boy” и real life приватен клуч, и тој вид на имагинативен дух исто така беше целосен приказ за 2018-та година.

Оваа година Halloween ја одбележа 10-годишнината од пуштањето на биткоин белата книга. Во 2008-ма година, творецот на биткоин под псевдонимот Сатоши Накамото, првпат го проследи списокот меѓу листата на влијателни криптографи – со што ја поставува сцената за формалното лансирање на криптовалутата следниот јануари.

Со оглед на тоа што може да се нарече двоен празник – барем во крипто кругови – овогодинешните костуми за Ноќта на вештерките ги имаше од различен спектар.

Корисник на Reddit, наречен “benevolinsolence”, користеше костум во црни бои во обид да создаде блокчејн кој оди и зборува. Резултатите може да се видат на фотографијата подолу:

 

Дури и стартапите во оваа индустрија како Blockstream влегоа во духот на Halloween:

Во духот на двојниот празник, новинарот Лаура Шин се маскира како самата биткоин бела книга:

Оваа група на веселбари понудија уникатно преземање на терминот “биткоин фармачи”, вклучувајќи ги и hard hate и  live-price ticker за биткоин. Како што беше објавено на следниот твит, групата го освои првото место со костимот.

Некои маски ги претставуваа crypto forks (со акцент на одделувањето на криптовалутата bitcoin cash) овој Halloween.

Сè на сè, крипто заедницата овој Halloween го стави својот креативен дух на тест. И додека резултатите не беа баш страшни, тие за промена ја покажаа својата повесела страна.

Leave a comment