Крипто wallet ќе отвора најсигурна платформа за тргување на пазарот со фиксни цени

SovereignWallet, “еден од најсигурните мобилни крипто wallets”, објави M-DEX, нова функција за оваа апликација. M-DEX е free-custody мобилна платформа за крипто размена која има фиксни стапки и може да го направи преносот на монетите безбеден и побрз со користење на atomic swap технологија.

Новиот дел од блокчејн-инфраструктурата

Компанијата вели дека услугата за размена на M-DEX ќе биде “најсигурната мобилна платформа за размена на крипто на пазарот”. Корисниците ќе бидат единствените луѓе кои имаат пристап до сопствените приватни клучеви, така што тие ќе можат директно да тргуваат со монетите едни со други. Според SovereignWallet, испраќањето или примањето средства нема да бара вклучување на трето лице. Новата услуга ќе биде целосно интегрирана во јануари 2019-та година.

SovereignWallet, исто така, го нарекува M-DEX “една од првите бесплатни платформи на пазарот” што обезбедува фиксни стапки. Компанијата вели, тоа ќе биде можно поради специјалната алатка – MUI ботот за тргување. MUI Token е нов токен компатибилен со ERC-20, познат како MUI, криптовалута во сопственост на компанијата.

MUI ботот за тргување ќе изврши анализа на платформите за размена со кои е интегриран M-DEX. Системот ќе ги спореди најновите трендови и активности на пазарот, и ќе им помогне на корисниците да избегнат високи трошоци и ризици за финансирање. Самиот процес на тргување ќе биде управуван од atomic swap технологија, која е дизајнирана да ја поддржи директната трговија со различни криптовалути.

Мобилен крипто wallet

Првиот производ кој беше објавен од страна на компанијата беше SovereignWallet. Компанијата соопшти дека префрлањето на средства преку SovereignWallet е едноставно како “испраќање порака”, бидејќи платформата за размена на M-DEX е интегрирана со онлајн wallet.

Екосистемот на мрежата на SovereignWallet се напојува со сопствен крипто-торентен MUI токен на компанијата. Компанијата тврди дека е една од ретките криптовалути чија вредност е заштитена од Algorithm централната банка- специјална алатка за автоматска стабилизација. Тој автоматски го прилагодува снабдувањето со токени кои се на продажба и им помага на корисниците да купуваат и да ги добијат своите MUI токени без никаква опасност од измама или грешка. MUI, исто така, може да се разменува на сите децентрализирани платформи за размена.

MUI токените се достапни за време на третата фаза од јавното ICO што SovereignWallet го започна на 1-ви ноември. Компанијата објави дека ова е последната јавна продажба на нивната криптовалута. Во текот на претходните две фази на ICO, што се одржаа во јуни и септември 2018-та година, компанијата продаде 150 милиони MUI токени.

SovereignWallet вети дека ќе вклучи повеќе криптовалути на нивниот систем. Во последно време, компанијата додаде повеќе од 10 монети, вклучувајќи AirSwap (AST), 0x Protocol (ZRX) и OmiseGo (OMG) токените.

За SovereignWallet

Компанијата е создадена во 2015-та година и тимот на SovereignWallet има дваесет години искуство во развивање на веб и мобилни безбедносни решенија за владите и банките. SovereignWallet вели, за разлика од другите стартапи кои собираат пари за време на ICO за развој на проектот, нивниот пристап кон прибирање финансиски средства е повеќе “Обратно ICO”. Речиси сите дизајни за апликацијата SovereignWallet беа завршени пред почетокот на првичната ICO.

SovereignWallet наведува дека еден од нивните главни мотиви е промовирање на финансиска вклученост на пошироката публика, додавајќи други јазици. Компанијата брои стотици милиони корисници без надомест, кои имаат паметни телефони, но сè уште немаат пристап до редовни финансиски услуги. SovereignWallet има за цел да им даде можност лесно да креираат сопствени крипто пари поврзани со стабилни валути. Според компанијата, за овие монети корисниците ќе можат да користат услуга за размена што е побрза од конвенционалните методи за трансфер на пари со “релативно ниски трошоци”.

Leave a comment