Крипто-пазарот со мали добивки како што повеќето од монетите опаѓаат

Недела, 26-ти август: по краткото закрепнување од саботата, крипто-пазарите повторно со мали добивки, со само три од првите 10 криптовалути по пазарно ограничување што вчера се појавија на зелено.

Биткоин (BTC) е еден од среќните, рипна на од еден процент на денот, тргувајќи со 6,740 долари од прес време. Оваа криптовалута, исто така, успеа да се одржи на своите неделни добивки, кои сочинуваат 2 проценти. Пд својот врв во саботата, на 6,778 долари,вчера Биткоин падна на 6,587 долари.

Откако се покачи на околу 282 долари вчера, Ethereum (ЕТH) сега е 2 проценти намален и тргува со 272 долари од прес време.

Вкупната пазарна капитализација на сите монети е нешто зголемена во текот на изминатите 24 часа. По удвојување на интрадневно ниво од 212 милијарди долари, во моментот е 218 милијарди долари, од саботната висока вредност од 216 милијарди долари.

Биткоин продолжува да ја зголемува својата доминација над пазарот, со учество од 53,3 проценти од прес време, а 51,5 отсто од пред една недела.

IOTA е единствената криптовалита од првите десет по пазарно ограничување што порасна за повеќе од еден процент за 24 часа од прес време – всушност, таа добила дури 12,5 отсто, за да тргува со 0,60 долари.

Во однос на неделните добивки, еден од најголемите победници е Tezos (XTZ), до неверојатни 97% во неделата и тргувајќи со цена од 2,64 долари од прес-време.

Вчера, шефот за истражувања на Fondstrat, Том Ли, во интервју за CNBC изјави дека криптовалутата  “може да ја заврши годината експлозивно повисоко”, повикувајќи се на корелација меѓу неа и пазарите во развој, и тврдејќи дека тој сé уште верува дека Биткоин би можел да достигне 25.000 долари до крајот на 2018-та.

Според Ли, “плимата се менува” и за Биткоин и за пазарите во развој, особено ако Федералните резерви на САД гo забави зголемувањето на каматните стапки.

Leave a comment