Крипто берзата Binance влегува на европски пазар, го започнува Binance Jersey

Големата платформа за крипто размена, Binance се шири на европските пазари со започнување на нова платформа за трговија со криптовалути, се вели во соопштението за печатот споделено со Cointelegraph на 16-ти јануари.

Според соопштението, Binance лансира нова трговска платформа наречена Binance Jersey, дизајнирана за fiat-крипто-тргување за еврото (EUR) и британската фунта (GBP) со биткоин (BTC) и Еthereum (ЕТH) во Европа и Велика Британија.

Тргување на Binance Jersey – вклучувајќи и такви парови како BTC / GBP, ETH / GBP, BTC / EUR и ETH / EUR – ќе станат достапни за корисниците на берзата по верификација на акаунтит во согласност со процесот Know Your Customer (KYC).

Во соопштението за медиумите, Binance истакна дека проширувањето на европските пазари би можело да обезбеди “слобода од неизвесноста околу Брегзит, каде што фунтата и еврото исто така се проблем”.

Во август главната крипто берза Coinbase отвори канцеларија во Даблин, како наводно дел од планот за непредвидени ситуации како напуштањето на Европската Унија од страна на Велика Британија.

Уште во јуни, Binance потпиша меморандум за разбирање со независна организација која ги претставува дигиталните индустрии во Џерси, Digital Jersey.

Соработката е поставена да овозможи обука како дел од програмата за дигитални вештини на организацијата со цел да се промовира блокчејната индустрија во Џерси, како и да се поддржи Binance во дискусиите за усогласеноста со регулативите за спречување на перење пари.

Како дел од проширувањето на својата токенизирана понуда, Binance отвори тргување со два парови со користење на Ripple (XRP) како главна валута.

Вчера Белорусија започна платформа за тргување која им овозможува на корисниците да купуваат токенизирани верзии на акции на злато и други традиционални средства, и наводно добиле по 2.000 пријави за регистрација во првите два часа од нејзиното лансирање.

Исто така вчера, ABCC крипто берзата објави партнерство со altcoin Tron со цел да ги наведе токените базирани на техничкиот стандард TRC10 на Тron.

Leave a comment