Како лесно да најдете бизниси што прифаќаат Bitcoin Cash во ваша близина

Крипто усвојувањето од страна на трговците се уште е далеку од сеприсутно, па можеби ќе треба малку помош за наоѓање места каде што можете да ги потрошите. Еве како можете лесно да ги лоцирате блиските бизниси што прифаќаат Bitcoin Cash (BCH) каде и да одите.

Најдете ги локациите  каде што може да ги трошите вашите BCH со Marco Coino

Апликацијата Marco Coino ја прикажува локацијата на продавници каде што можете да платите со Bitcoin Cash (BCH). Услугата веќе набројува околу 800 локации ширум светот и исто така можете да ја користите за да додадете свој бизнис и да го обележите на мапата. Апликацијата е достапна и за мобилните уреди на iOS и Android, а на глобалната мапа, исто така, може да се пристапи директно од веб-страницата.

За да го користите Marco Coino, само треба да ја симнете апликацијата на вашиот телефон од соодветната app store. Користејќи ги податоците за локација на вашиот оперативен систем, ќе ги прикаже сите продавници кои прифаќаат готовина од bitcoin cash близу вас. Услугата исто така може да ви помогне брзо да ја испланирате вашата маршута до продавниците и нуди дополнителни детали за трговците директно од мапата.

Leave a comment