Како да се охрабри усвојувањето на Биткоин (видео)

Како ќе се смени културата ако Биткоин стане пошироко усвоен? Што ќе видиме во однос на постарите луѓе наспроти децата во интеракција со оваа технологија? Кои се најефикасните начини за промовирање, информирање и инспирирање на усвојувањето? Како да знаеме кога Биткоин успева? Кои се работите на кои треба да внимаваме? Зошто треба да се држиме подалеку од надзорниците? Треба ли да ги охрабриме да се сретнат со другите во нивната локална заедница? Ова се прашањата на кои Андреас Антонопулос, технолог и сериски претприемач, се осврнува во ова видео.

Leave a comment