Како да се испрати bitcoin cash преку смс порака до било кој со мобилен телефон

Cointext ви овозможува да испраќате bitcoin cash (BCH) на секој со мобилен телефон во регионите поддржани од услугата, дури и ако немате пристап до интернет. На глобално ниво, достапноста на евтини уреди може да им помогне на многу други луѓе да користат криптовалути за плаќање преку СМС пораки.

Cointext СМС Bitcoin Cash Паричник

Cointext е платформа која им овозможува на корисниците да пренесат криптовалути со користење на едноставни смс пораки. Мобилниот паричник им овозможува на секој со основен мобилен уред да испраќа средства преку СМС на други телефонски броеви или на bitcoin cash адреси.

Страната која што прима bitcoin cash, не мора да има паричник, да инсталира апликација, да креира акаунт или дури да има пристап до интернет. Корисниците можат да постават нов акаунт само со испраќање на “СТАРТ” на бројот за пристап на Cointext во нивниот регион, следејќи други команди слично нарачани со едноставни текстуални пораки.

Cointext услугата добива на покриеност низ целиот свет и веќе е поддржана на повеќе од 40 пазари. Тие ги вклучуваат Аргентина, Австралија, Австрија, Бангладеш, Белгија, Бразил, Канада, Чиле, Колумбија, Хрватска, Чешка, Данска, Доминиканска Република, Естонија, Финска, Франција, Германија, Латвија, Литванија, Мексико, Холандија, Норвешка, Филипини, Полска, Португалија, Порторико, Романија, Словенија, Јужна Африка, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Тајван, Турција, Велика Британија, Украина и САД. Проверете ја веб-страницата за детали и броеви за пристап во вашата област.

Претходно оваа година Cointext исто така додаде поддршка за BIP70 протоколот за плаќање, што значи дека корисниците сега можат да плаќаат фактури за Bitpay користејќи ја услугата за смс пораки.

Leave a comment