Како да купите биткоин со PayPal во 2019 година

Ако сте нови во светот на криптовалутите, но веќе имате PayPal акаунт и пари на него, можеби ќе сакате да знаете како да купите Биткоин со PayPal. Излезе дека ако сакате да го направите тоа, тоа е малку повеќе незгодно и понекогаш поскапо. Една од главните причини зошто е тешко да се купат BTC со користење на PayPal е враќањето на парите. Вие не можете да ја поништите Биткоин трансакцијата, но PayPal ви овозможува да ги вратите вашите пари во некои случаи, па затоа има многу потенцијал за измама.

Се уште постојат начини да се купи Биткоин со PayPal брзо и погодно. Се разбира, ќе ви треба Биткоин паричник.

Купување на биткоин со PayPal користејќи eToro

Далеку најлесен начин да се купи Биткоин со PayPal е со користење на eToro платформата за тргување. До 2019-та година eToro беше првенствено познат како CFD пазар, но сега им овозможува на корисниците да купуваат и поседуваат криптовалути секогаш кога ќе посакаат. Покрај тоа, платформата го лансираше својот eToro паричник каде што можете да ги повлечете своите Биткоин, Eтереум, XRP, Litecoin и други криптовалути.

Покрај тоа, eToro е една од најиновативните платформи за социјално тргување, има интуитивен, лесен за користење интерфејс и ви овозможува да дознаете за другите пазари, како и да комуницирате и да копирате други трговци. Затоа, генерално е најдобро место за инвеститори почетници.

Директна трговија

Веб-страниците кои ја олеснуваат директната трговија со биткоин ви помагаат да стапите во контакт со некој што сака да продаде биткоини, кој прифаќа PayPal како метод за плаќање. Веб-страниците кои можат да помогнат се LocalBitcoins и Paxful.

Прво, ќе треба да креирате акаунт. Потоа, користејќи ги алатките за пребарување на овој веб-сајт, одберете го износот на Биткоин што сакате да го купите, со PayPal како предпочитана опција за плаќање. Внимателно прочитајте ги специфичните услови на договорот со одбраниот продавач. Остатокот од трансакцијата ќе зависи од вас и него. Пазете се од сомнителни термини и корисници, бидејќи измамите се чести во таквите места. Секогаш кога имате можност, одете на постари, поугледни акаунти.

Биткоин “Кредити”

XCoins е веб-страница која функционира она што го опишува како систем за обезбедување на биткоин кредити, со што им овозможува на сопствениците на Биткоини да ги “позајмат” своите криптовалути на потенцијални купувачи на PayPal, кои потоа можат со нив да прават што ќе посакаат. Сепак, мора да ја платите таксата на давателот, која изнесува најмалку 15%. Вие исто така плаќате “такса за создавање на кредит” од околу 7,5% од вашата инвестиција и такса за обработка на PayPal од неколку проценти плус.

По купувањето – или “позајмувањето” – Биткоин преку XCoins (не заборавајте да ја потврдите трансакцијата преку вашиот акаунт на PayPal) вашите монети ќе бидат зачувани во вашиот Xcoins паричник. Ве советуваме да ги преместите на посигурно место по ваш избор.

Leave a comment